La Jungla
Tomàs Molina a la seva primera roda de premsa com a candidat republicà
Foto: Tomàs Molina a la seva primera roda de premsa com a candidat republicà | ERC
Televisió

Malestar dels treballadors de TV3 pel fitxatge de Tomàs Molina a ERC: "Malmet la nostra imatge"

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 4 d'abril de 2024. 12:49
Temps de lectura: 2 minuts
Tomàs Molina a la seva primera roda de premsa com a candidat republicà
Foto: Tomàs Molina a la seva primera roda de premsa com a candidat republicà | ERC

Tomàs Molina ha provocat malestar a la redacció de TV3 amb l'anunci del seu fitxatge a ERC per les eleccions europees. Una situació denunciada aquest dimecres pel consell professional d'Informatius i Esports.

Què diuen? Segons l'òrgan dels treballadors de TV3, "decisions com aquesta contribueixen a associar-nos a determinats postulats polítics i de partit quan els principis de la CCMA estableixen clarament que ‘la producció i difusió de continguts dels nostres mitjans és independent del poder polític i econòmic i està guiada per criteris professionals i de servei públic'". El consell també afirma en el seu comunicat que "l’associació d’una cara visible d’Informatius a un partit polític malmet la nostra imatge d’independència periodística".

A més, lamenten que el salt de Molina a la política de la mà d'ERC eclipsarà “la bona feina que els professionals d’Informatius intenten fer cada dia precisament per preservar aquesta distància”.

En detall: Al mateix comunicat, el consell professional es pregunta si Molina tindrà la mateixa cobertura informativa a TV3 que la resta de candidats que no es presenten per ERC.

Un altre apunt: Aquesta no és la primera vegada que una cara coneguda de TV3 decideix anar-se'n a un partit polític. És per això que el consell també exigeix aclarir com ha de ser el retorn dels treballadors que en algun moment han decidit saltar a la política "perquè la seva reincorporació no malmeti els valors d’independència periodística" de la televisió pública.

Per acabar: Després d'anunciar diumenge la seva incorporació a ERC, Molina ha explicat que deixarà de sortir a la televisió però que no abandonarà el seu lloc de feina a TV3. "No sortiré més per televisió. Divendres va ser l'últim dia que vaig sortir per la tele, almenys de moment", va assenyalar a la seva primera roda de premsa com a candidat republicà abans de matisar que sí continuarà treballant a TV3 fins al dia de les eleccions "però sense sortir per televisió".

Categoria: La Jungla