Meteo i Serveis
Tren de Rodalies
Foto: Tren de Rodalies | Albert Segura / ACN
Rodalies

Nova incidència a Rodalies: Interrompuda la circulació de l'R3 entre Puigcerdà i Planoles

Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Rodalies
Foto: Tren de Rodalies | Albert Segura / ACN

La manca de tensió elèctrica a la línia ferroviària ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Puigcerdà (Cerdanya) i Planoles (Ripollès) aquest dissabte al matí, segons ha informat Adif.

Per què és important? Les incidències a Adif i els retards constants a Rodalies de les últimes setmanes s'ha traslladat a la batalla política amb durs retrets entre la Generalitat i el govern espanyol. En les últimes acusacions creuades, ERC ha registrat una moció al Parlament per debatre sobre la responsabilitat de l'executiu de Pedro Sánchez en aquestes incidències.

A la pràctica: Això afecta la línia R3 de Rodalies de Catalunya i ha fet que Protecció Civil posi en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat). Segons Renfe, que opera el servei, s'ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera i la incidència provoca retards de més de 30 minuts a la resta de la línia.

Context: Aquesta incidència es produeix dues setmanes després de l'incendi a l'estació de Gavà que encara genera greus afectacions a l'R2 Sud i a diverses línies regionals entre Barcelona i Tarragona. De fet, aquest incident en la infraestructura d'Adif ha obligat Renfe a oferir una alternativa de transport amb busos llançadora.

  • Sobre la data per solucionar la incidència i restablir al 100% la normalitat en aquesta línia ha estat molt qüestionada. Tot i això, aquesta setmana  la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que la incidència a Gavà estarà resolta "com a molt tard" el diumenge 21 de maig.
  • En aquest marc, també ha promès que a partir del dilluns següent "reforçarem el servei perquè a hores punta del dia hi hagi quatre trens a l'hora, fet que ajudarà a tenir la màxima recuperació possible".

El motiu: Sobre les causes de l'avaria a l'estació de Gavà, la ministra ha detallat que encara s'està elaborant l'informe, però "quan estigui disponible ho traslladarem a la Generalitat".

Categoria: Meteo i Serveis
Especial: Rodalies
Etiquetes: Rodalies Renfe Adif