Open Melon
La presidenta i el vicepresident general de Ciutadans, Inés Arrimadas i Edmundo Bal
Foto: La presidenta i el vicepresident general de Ciutadans, Inés Arrimadas i Edmundo Bal | Europa Press
Crisi interna

Encara dura el divorci a C's: fracassen les negociacions entre Arrimadas i Bal

La presidenta i el vicepresident general de Ciutadans, Inés Arrimadas i Edmundo Bal
Foto: La presidenta i el vicepresident general de Ciutadans, Inés Arrimadas i Edmundo Bal | Europa Press

La presidenta i el vicepresident general de Ciutadans, Inés Arrimadas i Edmundo Bal, es mantenen en posicions allunyades per intentar una llista d'unitat en el partit.

Per què és important? Quan falta un mes per a l'Assemblea Extraordinària de Refundació, la crisi interna en el partit encara és visible. La divisió del partit és clara després que Edmundo Bal anunciés que vol liderar la formació taronja.

Què sabem? L'últim contacte entre els dos ha acabat en fracàs.

  • Arrimades i Bal van mantenir diumenge una conversació telefònica i va acabar en "desacord" perquè, segons fonts de l'entorn de la presidenta, Bal no comparteix la idea d'una llista d'unitat per a l'Assemblea Extraordinària de mitjans de gener.
  • Les fonts també diuen que Bal posa com a condició que Arrimadas renunciï a ser portaveu del grup parlamentari al Congrés per poder quedar-se ell amb el càrrec.

Què diuen? La presidenta de Ciutadans creu que aquesta pretensió és "totalment inadmissible" i "una mostra més" de què Bal "no busca la unitat sinó seguir endavant amb la seva pròpia candidatura".

  • Segons fonts properes a Arrimadas, el vicesecretari general vol controlar el partit per fer-se col·laborador de l'Executiu de Pedro Sánchez.

Què esperar? Arrimadas garanteix que ella continuarà treballant per fer una llista "transversal, renovada, plural i de la màxima unitat possible".

  • El 13, 14 i 15 de gener se celebrarà l'Assemblea Extraordinària.
  • L'actual presidenta va advertir que si el vicesecretari general no està disposat a negociar una llista d'unitat, ella presentarà una candidatura per a liderar Ciutadans.

Context: Les desavinences comencen quan Bal va fer un pas endavant i es va postular com a candidat per a les primàries de les quals sortirà el líder del partit, el 9 i 10 de gener.

  • Entre els dos hi ha hagut discrepàncies sobre la llei del "només sí és sí".
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans