Open Melon
Ada Colau i Yolanda Díaz durant un acte
Foto: Ada Colau i Yolanda Díaz durant un acte | Europa Press
Eleccions generals

Ada Colau farà campanya fora de Catalunya al costat de Yolanda Díaz

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau i Yolanda Díaz durant un acte
Foto: Ada Colau i Yolanda Díaz durant un acte | Europa Press

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyarà a diferents mítings electorals a la candidata a la presidència espanyola per Sumar, Yolanda Díaz. 

Per què és important? Aquest dijous a mitjanit començarà la campanya electoral de les eleccions del 23 de juliol. Catalunya i, especialment Barcelona, juguen un paper clau en els resultats finals. 

Què en sabem? Ada Colau, que tanca la llista de Sumar a la demarcació de Barcelona, participarà en diferents actes electorals arreu de l'estat espanyol. 

  • El primer dels actes serà el de l'inici de la campanya electoral, aquest pròxim dijous 6 de juliol a Galícia. 
  • Sumar ha escollit el territori gallec, d'on és nascuda Yolanda Díaz, per donar el tret de sortida de la campanya electoral de Sumar

En detall: L'actual regidora dels comuns a l'Ajuntament de Barcelona assistirà a l'acte d'inici de campanya de la formació d'esquerres. 

  • L'acte tindrà lloc a la Corunya i comptarà amb la presència de la candidata de Sumar a Galícia, Marta Lois; de la candidata per Pontevedra, Verónica M. Barbero; de la candidata de Sumar, Yolanda Díaz; i de l'exalcaldessa de la capital catalana. 

Context: Els comuns van ser una de les primeres formacions a donar suport al projecte d'unificar l'esquerra de Yolanda Díaz. 

  • Durant la campanya electoral de les eleccions municipals del 28-M, Díaz va donar suport a Colau en diversos actes. A diferència dels dirigents de Podemos, com les ministres Irene Montero o Ione Belarra, que van donar un suport mínim a la candidatura de Colau. 

Situació actual: Actualment, Colau és regidora del consistori barceloní. Durant aquestes setmanes, l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, està mantenint converses amb les formacions polítiques per explorar diferents acords o pactes de govern. 

  • Colau i Collboni han governat conjuntament en les dues darreres legislatures a la capital catalana. 
  • Després de la celebració de les pròximes eleccions municipals, hi ha la possibilitat que els comuns puguin arribar a acords amb els socialistes de Collboni i, fins i tot, poder entrar a formar un nou govern de coalició a Barcelona.