Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | ACN
Derogació de la sedició

Feijóo (PP) crida als barons del PSOE a oposar-se a la derogació de la sedició

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | ACN

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha fet una crida als barons socialistes a "prendre la paraula" i "actuar en conseqüència" perquè "o s'està amb els condemnats i fugits, o s'està amb la legalitat democràtica".

Per què és important? El govern espanyol derogarà el delicte de sedició. El PP és un dels partits que hi està en contra, com Junts o la CUP; també l'ANC.

Què sabem? El líder del PP ha dit en un discurs davant de l'executiva del partit que "han de fer pública la seva posició i intentar que aquesta mesura no tiri endavant".

  • Segons Feijóo, la reforma del delicte de sedició és una mesura "cacicada injustificable" per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'ha "doblegat" a les pretensions de l'independentisme per "continuar al poder".
  • Feijóo ha anunciat que el PP ja ha reclamat la compareixença urgent del president del govern, Pedro Sánchez, al Congrés.
  • Tanmateix, ha promès que si arriba a la Moncloa revertirà la reforma de la sedició.
  • Segons el líder del PP, "ni l'independentisme ni Sánchez poden abaratir penalment els atacs a la Constitució".

En detall: El líder del PP també ha deixat entendre que no presentarà la moció de censura contra Sánchez que li demana Vox, perquè "no estem aquí per combatre el radicalisme amb més radicalisme" i cal afrontar la tasca d'oposició amb "serenitat" i "moderació".