Política
El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press
Sessió de control

Topada de Sánchez i Feijóo per la llei del 'només sí és sí' i la sedició

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, i Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, s'han mesurat en un cara a cara al Senat la tarda d'aquest 22 de novembre.

Per què és important? La sessió de control ha estat marcada pels principals temes de l'actualitat política, com ara la derogació del delicte de sedició, la tramitació dels pressupostos i la revisió de la llei del 'només sí és sí'.

Què ha dit Feijóo? Segons el president del PP, el govern espanyol "ha entrat en xoc" després d'haver pactat la derogació de la sedició i de les rebaixes de penes en aplicació de la llei del 'només sí és sí'. 

  • Ha assegurat que les eleccions del 28 de maig seran com una "moció de censura" per posar punt i final al "malson" del govern de Pedro Sánchez. "Li garanteixo que la pròxima vegada que ens veiem serà al meu debat d'investidura", ha sentenciat el líder popular.
  • Ha reclamat al president espanyol que aclareixi si modificarà el delicte de malversació i si considera "encertat" eliminar "vergonyosament" el delicte de sedició, però no canviar la llei del 'només sí és sí'. 
  • Sánchez, ha dit, està "generant un clima irrespirable a Espanya" i impregnant totes les institucions "d'un vernís d'indignitat".

Què ha dit Sánchez? En la seva resposta, president espanyol ha rebatut les crítiques del líder del PP a la llei del 'només sí és sí', i li ha retret els seus pactes amb Vox,

  • Ha acusat el líder del PP de deslleialtat i de mantenir l'estratègia de la "confrontació" entre territoris per "rascar vots". I ha ironitzat sobre el fet que Feijóo ja ha deixat la seva pretesa "moderació" a "objectes perduts".
  • El PP, ha dit "pacta amb els que neguen la violència de gènere i la banalitzen, i no es pot dir que s'està amb els drets de les dones i pactar amb els que la neguen i banalitzen sobre la violència de gènere".
  • Pel que fa a la reforma de la sedició, Sánchez ha insistit que "una de les principals tasques del govern i de l'oposició és construir convivència". "Per mi, com a president del govern espanyol, una de les principals satisfaccions és veure com a Catalunya prima la convivència i no la confrontació", ha dit.

Per acabar: El Congrés dels Diputats votarà dijous els Pressupostos de l'Estat 2023 i el govern espanyol s'ha assegurat el suport a la tramitació, sense dependre d'ERC.