Política
Zapatero, en una intervenció en vídeo durant l'acte de suport a Montero
Foto: Zapatero, en una intervenció en vídeo durant l'acte de suport a Montero | Europa Press
Igualtat

Podemos i Zapatero fan costat a Montero davant la "cacera política" contra ella

Zapatero, en una intervenció en vídeo durant l'acte de suport a Montero
Foto: Zapatero, en una intervenció en vídeo durant l'acte de suport a Montero | Europa Press

Podemos i l'expresident socialista del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han celebrat un acte de suport a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, aquest 26 de novembre.

Per què és important? La ministra és al focus mediàtic i polític amb motiu de la polèmica aixecada entorn a la llei del 'només sí és sí'. De fet, ha rebut una onada de suports després d'un atac masclista de Vox.

Qui hi ha anat? Han assistit presencialment a l'acte celebrat al Cercle de Belles Arts de Madrid la plana major de Podemos (amb l'exvicepresident Pablo Iglesias), l'exdiputada del PSOE a Madrid Carla Antonelli, càrrecs d'Izquierda Unida...

Què ha dit Motero? La ministra ha assegurat...

  • "La violència política no és un insult ni una bronca al Congrés, és una estratègia dels nostres adversaris per frenar avenços democràtics".
  • "Una estratègia perquè dubtem de nosaltres mateixes, les unes de les altres, per no generar xarxes de confiança, d'aliances".
  • "No es tracta d'un capritx, és una decisió política dels contraris al feminisme i la democràcia".

Què ha dit Zapatero? En un missatge gravat que ha suposat la sorpresa de la trobada...

  • Ha manifestat el seu reconeixement a la ministra per les lleis impulsades, davant d'aquells que "insulten", presumeixen del seu "masclisme" i representen un "passat fosc i tenebrós", en referència a Vox.
  • "Nosaltres podem presumir de fomentar la cultura dels drets, de la igualtat, i la cultura que fa avançar la societat", ha afegit.

Per acabar: Els assistents han ovacionat la ministra Montero amb aplaudiments i consignes com 'Irene', 'Sí es pot' i 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes'.