Política
El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | Europa Press
Referèndum

Illa (PSC): "Aragonès sap que el referèndum no se celebrarà"

El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | Europa Press

El líder del PSC, Salvador Illa, assegura que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sap que el referèndum "no se celebrarà". El socialista ha anunciat que en els pròxims dies hi haurà notícies sobre les negociacions dels pressupostos.

Per què és important? El Govern i el PSC fa més d'un mes que estan negociant els pressupostos. Els socialistes asseguren que "està costant molt" arribar a un acord amb l'executiu d'Aragonès. 

Què diu: En una entrevista a SER Catalunya, el cap de l'oposició ha descartat que se celebri un referèndum: "Em decep que Aragonès fixi horitzons impossibles per Catalunya". 

  • Illa diu que el president "sap perfectament" que no se celebrarà un referèndum. 
  • "El procés s'ha acabat: no hi ha unitat dins de l'independentisme, ERC s'ha compromès a respectar el marc de la convivència i la confrontació s'ha substituït pel diàleg". 
  • El socialista diu que ara és moment per apostar pel diàleg: "S'ha de seguir enraonant i obrir el diàleg entre catalans". És per això que demana a Aragonès que "compleixi" amb el seu compromís de convocar la taula de partits catalans. 

Sobre els pressupostos, Illa ha remarcat que el PSC és un partit "responsable" i que per culpa del Govern "no hi haurà pressupostos l'1 de gener". 

  • Tot i això, assegura que continuen negociant i que "aviat tindrem notícies". 
  • Illa ha volgut remarcar que no són uns "pressupostos d'adhesió, sinó que seran negociats". 
  • I titlla ERC de posar traves en les negociacions: "Em resulta sorprenent les reticències d'ERC d'acceptar les coses tal com són. S'ha de negociar, que és un verb que costa molt de pronunciar a ERC". 

En detall: El líder dels socialistes catalans assegura que el "punt de consens és l'autogovern" i reconeix que "s'ha generat una cultura de la queixa: sempre és culpa del govern d'Espanya, mai de la Generalitat". 

  • Sobre les eleccions municipals a Barcelona, l'exministre socialista ha defensat el candidat del seu partit, Jaume Collboni, i ha assegurat que a Barcelona "s'ha d'obrir una nova etapa, també amb les formes" de fer política.