Política
Parlament de Catalunya
Foto: Parlament de Catalunya | David Zorrakino / Europa Press
Comptes Generalitat

El Parlament tomba les esmenes als pressupostos i divideix l'independentisme

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Parlament de Catalunya
Foto: Parlament de Catalunya | David Zorrakino / Europa Press

Com era d'esperar, el Parlament ha tombat les esmenes a la totalitat dels pressupostos de Junts, CUP, Ciutadans, PP i l'extrema dreta de Vox. Però el debat a la totalitat dels comptes també ha servit per visibilitzar, un cop més, la divisió entre l'independentisme.

Per què és important? Els comptes de la Generalitat han superat el primer pas a l'hemicicle reforçant el pacte pressupostari entre Esquerra Republicana, PSC i En Comú Podem. Convertint-se així en els segons pressupostos de la legislatura del president Pere Aragonès.

En xifres: Tiren endavant gràcies als 74 vots d'ERC, PSC i Comuns davant dels 59 de Junts, CUP, Vox, PP, Cs i el regidor no adscrit.

Què ha passat? Gràcies al pacte ja segellat a dues bandes entre el Govern amb el PSC i Comuns, el debat a la totalitat dels pressupostos ha sigut un tràmit aparentment plàcid per l'executiu republicà.

  • Amb la partida ja guanyada d'inici, el Govern, amb la consellera d'Economia, Natalia Mas, al capdavant, ha tornat a allargar la mà a Junts perquè se sumi al bloc pressupostari.
  • Mas Guix ha remarcat que aquest acord és "concret i puntual" i no un pacte de legislatura.
  • "Esperem que els comptes obtinguin un suport més gran, especialment el d'aquells grups amb qui compartim l'objectiu d'aconseguir la independència del nostre país", ha reblat la consellera en referència a Junts.

En profunditat: Després d'una llarga jornada de debat i intercanvi de discursos, el Parlament ha votat en contra amb un total de 74 vots en contra de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat, i 59 vots a favor.

  • El debat ha servit per escenificar les diferències entre les formacions independentistes i el distanciament entre les respectives estratègies. 

A partir d'ara: Un cop passat el tràmit del debat a la totalitat dels pressupostos, els comptes passen a les comissions de les conselleries, per finalment, tornar al Parlament per la seva aprovació final, previsiblement el 10 de març.