Política
Juanma Moreno durant la Setmana Santa
Foto: Juanma Moreno durant la Setmana Santa | Europa Press
Polèmica

El president andalús torna a atacar Catalunya: "Intolerància i manca de respecte"

Temps de lectura: 3 minuts
Juanma Moreno durant la Setmana Santa
Foto: Juanma Moreno durant la Setmana Santa | Europa Press

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, acusa la Generalitat de Catalunya de governar des de la "intolerància i la manca de respecte a altres terres d'Espanya" a causa del gag de TV3 de la verge del Rocío. 

Per què és important? El gag de TV3 del programa Està Passant, dirigit pel periodista Toni Soler, està portant cua. Diferents polítics i dirigents espanyols estan aprofitant la polèmica per fer electoralisme i atacar els catalans i el Govern de la Generalitat. 

Què diu? El president andalús ha demanat novament "respecte" per Andalusia i ha tornat a criticar el gag de la verge del Rocío de la televisió pública catalana. 

  • Segons Moreno, "Andalusia respecta tothom" però "surt a defensar-se quan algú es mofa de nosaltres, dels nostres costums, accents i la manera de sentir les coses". 
  • El popular ha dit que Catalunya "és una terra germana que estimem profundament" i ha justificat les seves paraules perquè "ens dol veure com una terra que ha estat tan cosmopolita, oberta i acollidora, avui està dirigida des de la intolerància i la manca de respecte a altres terres d'Espanya". 

En detall: Moreno ha tornat a atacar a TV3 i al programa de Soler i ha qualificat el gag de "no només una mofa sobre la verge del Rocío, sinó també és una persecució hostil i fins i tot agressiva, per exemple a una infermera andalusa per expressar-se lliurement i criticat l'obligatorietat de parlar català sense ofendre ningú". 

  • "Es troba a faltar el govern d'Espanya, que haurà de jugar un paper de lideratge i de construcció d'un projecte comú que és Espanya, jugués un paper molt més determinant a l'hora de defensar les singularitats dels diferents territoris d'Espanya".
  • "Cal construir ponts, i sempre hi serà el govern d'Andalusia, però els ponts no es poden construir per sobre d'Andalusia", ha conclòs.

Context: Aquest dimarts, després de tornar de vacances de Setmana Santa, Toni Soler s'ha quedat a gust durant la darrera emissió de l'Està Passant, i ha fet una defensa de l'actuació i del seu equip pels incomptables atacs que estan rebent

  • Soler ha exigit disculpes de Juanma Moreno: "Exigim disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear els andalusos. És mentida, és irresponsable i demagògic. I als polítics d'aquí i d'allà que han aprofitat tot això per arreplegar miserablement quatre vots; dos en el cas de Ciutadans".
Categoria: Política