Política
Foto: | Principal
Política

Borràs critica haver sabut que se li retirava l'escó per la premsa

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Principal

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha criticat la manera com ha conegut la decisió de la Junta Electoral Central sobre el seu escó: per la premsa. Dimecres 3 de maig a la nit, va sortir a la llum que la JEC retirava l'escó a Borràs.

Per què és important? Assegura que ha conegut "totes" les informacions judicials del seu procés per filtracions als mitjans de comunicació.

Què ha dit? "Em nego a normalitzar-ho. Parlem de vulneració de drets. I qui ho normalitza, hi col·labora", ha piulat a través del seu compte de Twitter.

  • De fet, l'escrit oficial de l'àrbitre electoral en què explica els motius i arguments de la decisió, encara no s'ha publicat.

Context: El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar Borràs a quatre anys i mig de presó i tretze d'inhabilitació per falsedat documental i prevaricació.

  • La condemna és arran de la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).
  • La sentència no és ferma perquè es recorrerà al Tribunal Suprem.

La situació actual: Després de la sentència la Junta Electoral Central ha hagut de decidir sobre l'escó de Borràs, i ahir al vespre, finalment, es feia pública el veredicte.

  • Seguint el patró establert en els casos de l'exdiputat de la CUP Pau Juvillà i l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, la JEC ha decidit retirar l'escó a la presidenta suspesa del Parlament.

Previsions: Un cop es publiqui l'escrit de la JEC, que encara no es coneix, caldrà veure quin termini dona a la cambra parlamentària per retirar l'escó.

  • Si es repeteix el patró dels dos precedents, tant el Parlament com Borràs presentaran un recurs contenciós-administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem amb petició de mesures cautelars contra aquest ordre.
  • I, si no hi ha cap sorpresa, el Suprem rebutjarà aquestes cautelars i Borràs perdrà l'escó.

ç