Política
Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Coromines al TSJC
Foto: Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Coromines al TSJC | Blanca Blay / ACN
Tribunals

Quatre mesos d'inhabilitació i 1.200 euros pels membres de la mesa de Forcadell

Actualitzat: Dimecres, 31 de maig de 2023. 13:08
Temps de lectura: 1 minut
Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Coromines al TSJC
Foto: Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Coromines al TSJC | Blanca Blay / ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a 4 mesos d'inhabilitació i 1.200 euros de multa per un delicte de desobediència als quatre independentistes de la Mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell.

Per què és important? El TSJC va repetir el judici dels exmembres de la mesa de la cambra catalana pel fet que el Tribunal Suprem va considerar que s'havia de tornar a celebrar per la falta d'imparcialitat del president del tribunal, Jesús María Barrientos, i del magistrat Carlos Ramos. 

Què en sabem? Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó han estat condemnats a 4 mesos d'inhabilitació i a una multa de 1.200 euros per un delicte de desobediència. 

  • El tribunal considera que van desobeir per haver tramitat iniciatives parlamentàries relacionades amb el procés i el referèndum de l'1-O.
  • En el nou judici, les condemnes s'han rebaixat notablement i el temps d'inhabilitació ja complet es descomptarà de la nova pena.
  • Una magistrada ha emès un vot particular contra la personació de l'Advocacia de l'Estat.

D'on venim: Corominas, Simó, Barrufet i Guinó ja van ser jutjats i condemnats el 2020 pels mateixos fets a 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 euros de multa, però posteriorment el Tribunal Suprem va ordenar repetir el judici per falta d'imparcialitat de dos magistrats. 

Context: El nou tribunal, el del segon judici, ha estat presidit per Fernando Lacaba i format també per Francesc Segura i Maria Jesús Manzano.