Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Lorena Sopêna / Europa Press
Govern

Pere Aragonès explica al Parlament la remodelació del seu executiu

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Lorena Sopêna / Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, compareix aquest dimecres al matí al ple del Parlament per explicar la remodelació del seu executiu.

Per què és important? Aragonès ha fet canvis al seu executiu després dels mals resultats d'ERC a les darreres eleccions. Els canvis han afectat tres conselleries, entre les quals algunes han tingut un recorregut força polèmic al Govern.

  • Els consellers Cambray i Fernàndez han estat els dos membres de l'executiu català que han patit un desgast més importants per les polèmiques que han envoltat les seves conselleries. 

Què esperar? Aragonès compareix cap a les 11:00 després de la sessió de control.

  • Després de la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat, Aragonès es dirigirà als diputats per explicar els motius que l'han portat a rellevar dos consellers i una consellera.
  • Els grups parlamentaris intervindran durant 10 minuts i després Aragonès pot tornar a parlar el torn de rèplica. En cas que ho faci, els grups prendran la paraula per un màxim de 5 minuts.

D'on venim? El president Pere Aragonès ha anunciat aquest dilluns una modificació del seu executiu. Les conselleries afectades han estat les d'Educació, Territori i Acció Climàtica.

A més, la remodelació de conselleries ha provocat canvis a l'activitat parlamentària.

  • S'ha acordat per majoria ajornar el debat monogràfic sobre educació després del relleu del fins ara conseller Josep Gonzàlez-Cambray per Anna Simó.
  • El grup que ha impulsat el debat, Junts, ha estat d'acord en no fer-lo aquesta setmana com estava previst i deixar-lo per d'aquí 15 dies, coincidint amb el ple del 27, 28 i 29 de juny.