Política
El candidat d'ERC a Barcelona
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona | 8tv
Barcelona

Maragall: "El dia de la investidura, gent de Comuns donava per fet l'alcaldia de Trias"

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat d'ERC a Barcelona
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona | 8tv

Ernest Maragall, excandidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona i ara candidat al Senat, ha revelat que el mateix dissabte quan estava convocat a la tarda el ple d'investidura del nou alcalde de la capital catalana va rebre missatges de l'espai dels Comuns "donant per descomptat" que Xavier Trias (Junts) seria alcalde.

Per què és important? Aquest fet que ha explicat Maragall revela que la decisió va ser presa o a última hora a correcuita o que la decisió no es va prendre en consens dins de BComú i la van tirar endavant uns pocs.

Què ha dit? En una entrevista al Fax de 8tv, l'ara candidat al Senat per Esquerra Republicana ha explicat el descontrol i la falta de rigorositat del moviment dels Comuns en votar el candidat del PSC, Jaume Collboni, de la mà del PP.

  • "Jo vaig rebre el dissabte al matí missatges de l'espai dels comuns donant per descomptat que Xavier Trias seria alcalde", ha revelat davant de l'estupefacció de tots els presents al plató. 
  • Tot seguits, amb gran sorpresa per la informació revelada per Maragall, la presentadora del programa, la periodista Pilar Rahola, li ha preguntat: "Estaven desinformats?". El dirigent republicà ha replicat amb ironia i ha dit: "Estaven massa ben informats".
  • En aquest sentit, ha fet autocrítica i ha assegurat que Esquerra va pecar de confiar massa en els Comuns: "Hi ha un error nostre. Conegut l'hàbit dels Comuns de fer el contrari del que diuen, hauríem d'haver interpretat que mentien".

D'altra banda: Ha exposat els motius pels quals ha decidit fer un pas endavant i presentar-se a les eleccions pel Senat com a número dos de la llista republicana.

  • Després de valorar-ho molt, segons Maragall, s'ha presentat a Madrid per "estimular" el vot contra l'abstenció: "Aquestes eleccions van de plantar cara al 155".
  • "L'abstenció només contribueix a la reconquesta espanyola", ha carregat contra aquells sectors de l'independentisme que aposten per no participar en les eleccions generals espanyoles.

Context: Jaume Collboni, cap de llista del PSC, va ser investit alcalde de Barcelona sota una operació de BComú i el Partit Popular per arrabassar-li l'alcaldia a Xavier Trias, cap de llista de Junts i guanyadors de les eleccions.

  • Tot i que Comuns va dir fins a l'últim moment que mai participaria de triangulacions amb el PP, va acabar sumant els vots amb la dreta espanyola per apartar l'independentisme de l'alcaldia de Barcelona.
Categoria: Política
Etiquetes: Ernest Maragall ERC