Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @PSOE | X
Govern espanyol

Sánchez s'aferra a esgotar la legislatura fins al 2027 tot i la crisi al PSOE

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @PSOE | X

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat ben tranquil avui malgrat la crisi que està vivint el PSOE i ha donat per fet que esgotarà la legislatura fins al 2027. 

Per què és important? Qualsevol pensaria que al PSOE no li queda gaire temps en el poder: el fracàs del partit i el triomf del PP a les eleccions gallegues, la manca d'acord amb Junts sobre la llei d'Amnistia, ja amb la data límit per a l'acord del 7 de març, o la incertesa sobre els primers pressupostos generals de la legislatura fan pensar que el grup es dirigeix cap a l'abisme. 

Què diu? Malgrat les circumstàncies, Pedro Sánchez ha fet veure que té la consciència tranquil·la aquest dimecres en una conversa informal amb els periodistes que l'acompanyaven en la seva visita al Marroc. 

  • "Les eleccions són el 2027, tinc tot el temps del món per tramitar coses", ha afirmat Sánchez, donant per fet es quedarà a la Moncloa fins llavors. "Hi haurà quatre anys de legislatura, com l'anterior", ha afegit. 
  • A més, el cap de l'Executiu central s'ha mostrat convençut que "hi haurà amnistia" per als encausats pel referèndum il·legal de l'1-O i "amb garanties jurídiques", però sense detallar l'estat de les negociacions amb Junts.
  • També Sánchez ha tret importància a la iniciativa que ha començat a tramitar el Parlament per fer una Declaració Unilateral d'Independència. En aquest sentit, ha dit que no és la primera vegada que s'intenta, que compta amb "un informe negatiu" i que "no té recorregut", i per això ha assegurat que no li preocupa "en absolut".

Per acabar: Sánchez gairebé ha evitat fer autocrítica. Només s'ha pronunciat dient que la "gran lliçó" que han après és que han de "ser millors" a les comunitats autònomes perquè "les coses no van tan bé" com a nivell municipal.