Societat
El jugador del FC Barcelona, Dani Alves, surt dels calabossos de la Ciutat de la Justícia
Foto: El jugador del FC Barcelona, Dani Alves, surt dels calabossos de la Ciutat de la Justícia | EFE/ Quique García
Agressió sexual

Traslladen Dani Alves a una altra presó per motius de seguretat

El jugador del FC Barcelona, Dani Alves, surt dels calabossos de la Ciutat de la Justícia
Foto: El jugador del FC Barcelona, Dani Alves, surt dels calabossos de la Ciutat de la Justícia | EFE/ Quique García

Traslladen el futbolista Dani Alves a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) per motius de seguretat i convivència. 

Què en sabem? La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció de la Víctima del Departament de Justícia ha acordat canviar de presó a Alves, detingut des del passat divendres per una presumpta agressió sexual. 

  • El trasllat de Brians 1 a Brians 2 s'ha fet per "garantir millor la seguretat i la convivència", segons fonts de l'administració corresponent.
  • Les fonts de Justícia asseguren que no es fa res diferent del que es fa amb qualsevol altre intern. A més, en el fet del trasllat la tipologia del delicte no ha estat un factor a tenir en compte, asseguren.
  • Brians 2 disposa de mòduls residencials més petits, cosa que permet garantir millor la seguretat i la convivència.
  • Brians 2, on ha estat traslladat aquest dilluns al matí, és una presó per condemnats, però també hi ha alguns presos preventius, com és el cas de l'exjugador del Barça. 

Context: Dani Alves compleix els seus primers dies a presó preventiva després que el jutge així ho decretés per l'alt risc de fuga que presenta el futbolista brasiler i les diferents versions que ha donat. Així va ser la seva primera nit a Brians 1.

Situació actual: El futbolista ha demanat a les autoritats tornar a comparèixer davant la jutgessa d'instrucció Concepción Cantón, ja que és conscient que ha donat diferents versions dels fets que es contradiuen entre si i és per això que vol declarar als jutjats per segon cop.

En detall: Quan un intern ingressa en un centre penitenciari, els funcionaris de vigilància verifiquen la seva identitat, i li fan un escorcoll personal i de les seves pertinences, els professionals sanitaris visiten l’intern i l’equip de tractament s’entrevista amb l’intern per decidir la inclusió en el grup que correspongui.

  • El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per al procediment d’ingrés, que es poden ampliar per motius de seguretat o sanitaris.