Societat
Tribunals

La nova rutina de Dani Alves a la presó de Brians 2

Dani Alves ha despertat aquest dimarts a la presó de Brians 2, després de ser traslladat des de Brians 1 pel departament de Justícia, competent en matèria penitenciària a Catalunya. 

Què en sabem? El centre, inaugurat el 2007, acull actualment uns 1.400 interns, la majoria amb condemna ferma, però també una part considerable de reclusos en situació de presó preventiva com l'exjugador de futbol, acusat de violar una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona el passat 30 de desembre.

En detall: El brasiler conviu amb un altre pres en una cel·la del mòdul 13, reservat pels presoners relacionats amb delictes contra la llibertat sexual. 

  • Alves conviurà amb homes empresonats per violacions, agressions sexuals, abusos i també amb pederastes.
  • La presó té 14 mòduls classificats per delictes. N'hi ha un per condemnats per casos de violència de gènere, un altre per delictes relacionats amb drogues i un altre per delictes violents, entre altres.

Com serà el seu dia a dia? S'haurà de llevar cada dia entre 7:30 i 8:45 quan el centre fa el primer recompte. Hi ha un segon recompte a la tarda i un últim a les 21:00 quan els interns marxen a dormir.

  • Els interns comencen el dia esmorzant i després poden anar a la sala de dia amb televisió, al pati, o bé a participar en tallers i activitats.
  • Brians 2 disposa d'unes instal·lacions esportives on es pot jugar a futbol o bàsquet i també d'una piscina i un gimnàs. 
  • Els presos poden passar un total d'entre 9 i 10 hores fora de la cel·la, segons informen fonts penitenciàries.

Al detall: En les properes hores, l'exjugador del Barça serà visitat per un educador social, un treballador social i, probablement, un psicòleg. Aquestes visites serviran per planificar una agenda i un pla individualitzat per l'intern.

Què ens diuen? Alberto Gómez, treballador de Brians 2 i portaveu de CSIF, explica a Principal que la presència d'una persona coneguda com Alves al centre genera una "pressió mediàtica" que els funcionaris no desitgen. 

  • "No tenim cap intenció d'estar en boca de ningú. Ens agradaria que la societat coneixés més el nostre treball i que no només es parlés de nosaltres quan entra un famós".
  • "Aquestes situacions no ens agraden perquè generen enrenou entre els companys de mòdul i com a funcionari volem que hi hagi ordre i que estigui tot sota control. No obstant això, passarà i la gent s'anirà acostumant al fet que en la cel·la número x hi ha un intern que es diu Dani Alves..
  • Després d'una desena d'entrevistes, Gómez aprofita aquest dimarts per recordar les reivindicacions dels treballadors de presons:
    • Que els funcionaris siguin reconeguts com a agents de l'autoritat.
    • Aconseguir la jubilació anticipada a partir dels 58 anys.

Visió global: Alves és l'únic intern mediàtic que hi ha Brians 2, però en els últims anys per les seves cel·les també han passat interns coneguts com:

  • L'expresident del Barça Sandro Rosell, el fill de Jordi Pujol, Oriol Pujol, Iñaki Urdangarín o Diego Torres, el seu soci.