Societat
Metges en vaga
Foto: Metges en vaga | ACN
Sanitat

Metges i Salut avancen en les negociacions per desconvocar la vaga

Temps de lectura: 2 minuts
Metges en vaga
Foto: Metges en vaga | ACN

El sindicat de metges convocant de la vaga d'aquests dies i el Departament de Salut han constatat avenços en les negociacions d'aquest dilluns 30 de gener i han quedat a seguir negociant dimarts.

Per què és important? El sindicat majoritari entre els metges crida els facultatius a seguir amb la vaga que van encetar la setmana passada i que es va traduir en aturades al servei i la mobilització de milers de professionals de la salut.

Al detall:

  • Després de més de sis hores de reunió entre el sindicat i el Departament de Salut del conseller Manel Balcells, les parts han acordat un marc amb el qual arribar a un acord definitiu.
  • Ara, queda entrar en matèria i abordar el contingut de cadascuna de les exigències dels metges, cosa que faran des de les 9 del matí d'aquest dimarts 31 de gener.
  • De la reunió de dimarts dependrà que es desconvoqui les pròximes jornades de vaga, previstes per als dies 1 i 3 de febrer. Com et pot afectar?

Què diuen? Segons el secretari general del sindicat, Xavier Lleonart...

  • "Hem quedat entesos en un marc que ens resulta bastant còmode a totes les parts. Hem establert l'agenda de tot allò que cal acordar i ens hem emplaçat a fer reunions d'un caire més tècnic a partir de demà per donar sortida als temes".
  • "Queden serrells, però no hi ha res tancat. La percepció és que hem arribat a l'encaix del mecanisme amb el qual es pot arribar als acords".
  • "No em poso terminis. L'acord ha d'estar ben tancat i fixat abans de fer cap anunci".

Què demanen? Els sanitaris fa temps que alerten que el sistema està infrafinançat, debilitat per les retallades i impactat per la covid, i que es troba en una situació "insostenible" per la "sobrecàrrega assistencial, la falta de professionals i la precarietat de les condicions laborals". 

Categoria: Societat