Societat
Incendi a l'Alt Millars (Castelló)
Foto: Incendi a l'Alt Millars (Castelló) | Diputació de Castelló
Medi ambient

1.500 veïns evacuats i quatre investigats per un gran incendi a l'Alt Millars

Temps de lectura: 2 minuts
Incendi a l'Alt Millars (Castelló)
Foto: Incendi a l'Alt Millars (Castelló) | Diputació de Castelló

Les autoritats han desallotjat 1.500 persones pel gran foc sense controlar que crema a l'Alt Millars (entre Castelló i Terol) pel qual la Guàrdia Civil investiga quatre persones.

Per què és important? Enguany ha començat molt aviat la temporada d'incendis; tot just acabem d'encetar la primavera i la greu sequera que patim manté en alerta les autoritats. També a Catalunya, on hi ha desenes de comarques en risc molt alt d'incendis.

En detall:

  • L'incendi, que crema des del dijous i segueix sense controlar, ha obligat a desallotjar 1.500 veïns de vuit municipis i pedanies a la frontera entre Castelló i Terol. Són Los Calpes; Fuente la Reina; Los Cantos-La Monzona; Puebla de Arenoso; Montanejos; Arañuel; Montán y Villanueva de Viver
  • S'han habilitat el Poliesportiu Municipal de Segorbe i l'alberg d'Onda per rebre els evacuats que no puguin reallotjar-se a casa de familiars o amics.
  • El més probable és que totes aquestes persones no puguin tornar a casa en les pròximes 48 hores, segons ha informat la consellera valenciana de Justícia, Gabriela Bravo.

Mentrestant: La Guàrdia Civil ha confirmat que l'incendi ha estat provocat. S'investiga quatre persones com a presumptes autors Una de les hipòtesis és que s'originés per un mal ús d'una desbrossadora d'una brigada municipal.

Què diuen? 

  • El president valencià Ximo Puig ha assegurat el migdia d'aquest dissabte que "la situació continua sent d'un altíssim grau de complexitat, però s'ha aconseguit aturar el pas de l'incendi cap a la carretera, cosa que, d'haver passat, hagués complicat enormement l'extinció".
  • El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha afegit que "un canvi en l'orientació del vent ha provocat una major afectació a la part valenciana. Tanmateix, els operatius aragonesos se sentiran tan concernits afecti la part aragonesa com la valenciana".

Context: 

  • L'incendi ha avançat ràpidament a última hora d'aquest divendres, afectant 4.000 hectàrees de superfície i un perímetre de 40 kilòmetres. No està controlat, però no ha augmentat el perímetre en les últimes hores.
  • Hi ha una vintena de mitjans aeris i 500 efectius en total combatent el foc. Treballen per, entre altres objectius, que no arribi a la  carretera CV-195, entre Montón i Montanejos.
  • Diferents administracions participen en les tasques de control i extinció de les flames: els Bombers de la Diputació de Castelló, els dels Consorcis Provincials i ajuntaments d'Alacant i València, els forestals de la Generalitat, els del Govern d'Aragó i el BRIF del Ministeri.

A la pràctica: Fes click aquí per consultar amb els mapes de la NASA l'evolució en temps real de l'incendi.

Categoria: Societat
Etiqueta: Incendis