Societat
Captura del vídeo de TikTok
Foto: Captura del vídeo de TikTok | TikTok
Llengua

La infermera crítica amb el català diu que Salut li va fer un "interrogatori policial"

Temps de lectura: 2 minuts
Captura del vídeo de TikTok
Foto: Captura del vídeo de TikTok | TikTok

La infermera de la Vall d'Hebron que va criticar el català per poder treballar a Catalunya denuncia que el Departament de Salut la va sotmetre a un "interrogatori policial" durant la investigació per la polèmica. 

Per què és important? Un vídeo de TikTok va encendre les xarxes socials. Begoña Suárez, una infermera andalusa que treballava a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, va atacar el català. La noia es queixava que s'havia de treure "el puto C1" de català per poder treballar a Catalunya. 

Què en sabem? Segons avança El Mundo, la infermera, que ja no treballa a l'hospital català, ha denunciat que el Departament de Salut la va sotmetre a un "interrogatori policial" dins de la investigació per la polèmica que va protagonitzar.

  • La jove diu que va necessitar l'ajuda de la seva advocada per poder entendre les preguntes que li van fer durant la investigació, tot i haver estat vivint i treballant a Catalunya durant més de sis mesos. 
  • La infermera descriu l'interrogatori com a "policial" i "molt agressiu" per part d'un treballador de Salut de la Generalitat de Catalunya. Segons la noia, l'interrogatori va durar uns 50 minuts. 

D'on venim: La infermera andalusa va deixar de treballar a l'Hospital Vall d'Hebron el passat 31 de març, ja que s'hauria acabat el seu contracte amb el centre. 

  • L'hospital va anunciar que investigaria els fets i les circumstàncies relacionades amb els vídeos i van assegurar que "no podem tolerar que dins de les nostres instal·lacions, en horari laboral i amb l’uniforme de la institució es facin vídeos que no tenen a veure amb activitat assistencial". 
  • Per la seva part, després que la polèmica esclatés, la noia va assegurar que li feia por sortir al carrer: "Ara mateix em fa molta por sortir al carrer, per les conseqüències més enllà de l'hospital. Hi ha gent que està molt boja i em pot venir a donar una pallissa. He rebut un munt d'amenaces", diu la noia. 
Categoria: Societat