Societat
El Francàs , Vendrell
Foto: El Francàs , Vendrell | Calafellvalo
Escapada

El poble a una hora de Barcelona amb llargues platges de sorra fina i cuina pròpia

Temps de lectura: 3 minuts
El Francàs , Vendrell
Foto: El Francàs , Vendrell | Calafellvalo

La costa catalana és, sense cap mena de dubte, un dels litorals amb més platges i cales per gaudir del Mediterrani. Un dels seus atractius són la combinació de cales petites i de difícil accés amb les llargues platges de sorra fina. T'expliquem una de les platges més espectaculars en una de les poblacions costaneres de la Costa Daurada. 

En detall: El Vendrell és la capital del Baix Penedès, a la província de Tarragona, i un dels principals atractius són les seves platges de sorra fina. 

  • A part de poder descansar i gaudir de les seves platges, el municipi també ofereix una gran oferta cultural i gastronòmica amb segell propi i únic. 

Les platges d'El Vendrell 

Sense cap mena de dubte, un dels reclams més importants d'aquest municipi són les seves platges. Passar un dia a la costa del municipi és un dels millors plans per desconnectar i gaudir del sol i l'aigua del mar. El Vendrell té diferents platges llargues i amb sorra fina, ideals per poder descansar i no estar al costat d'altres banyistes. 

  • Les platges més atractives del municipi són les del Francàs o Coma-ruga. 

Platja del Francàs: És la platja per excel·lència del municipi amb sorra fina i aigües tranquil·les amb més d'un quilòmetre d'extensió. 

  • Està ubicada a la zona urbana i és de molt fàcil accés. 

Coma-ruga: És una de les platges més populars del municipi i té més de dos quilòmetres de longitud. A més, la platja compta amb un passeig marítim, un port esportiu i amb el club nàutic de la població. 

  • La platja és de sorra blanca i fina i compta amb llocs on es poden llogar gandules i patins aquàtics. 
  • L'aigua del mar d'aquesta platja és cristal·lina i de qualitat, gràcies a la presència del brollador de l'Estany i el Riuet, que neix a una zona rocosa prop de la platja i que, finalment, acaba al mar a través d'aquesta platja. 

Un municipi amb història i gastronomia pròpia 

La capital del Baix Penedès també és coneguda per ser la ciutat natal del violoncel·lista internacional Pau Casals. La petjada del músic català es pot seguir a través de diferents espais de la localitat: la Casa-Museu Pau Casals a Sant Salvador, a la casa de la família i a l'església parroquial del Salvador Transfigurat. 

Un plat propi, el xató. Un dels plats típics del municipi és el xató, una amanida marinera a base d'escarola, peix i olives. És un plat històric del Penedès i cinc municipis es disputen lorigen de la seva creació: Calafell, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i El Vendrell. 

  • El Vendrell defensa que és una salsa de tradició marinera que elaboraven els mariners en el port. 

Com s'arriba a El Vendrell? 

El Vendrell es troba a la comarca del Baix Penedès a la província de Tarragona. 

  • Vehicle privat: Des de Barcelona i amb cotxe, l'opció més ràpida és agafar l'autovia C-32 que passa per Sitges. En menys d'una hora arribes al municipi. 
  • Tren: La línia R2 de Rodalies fa parada a El Vendrell. Des de Barcelona es tarda poc més d'una hora i vint minuts en arribar. 

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat