Societat
Cala s'Alguer a Palamós
Foto: Cala s'Alguer a Palamós | Fèlix González | Flickr
Escapada

Diuen que és la platja més bonica de la Costa Brava: és tranquil·la i sembla una postal

Temps de lectura: 3 minuts
Cala s'Alguer a Palamós
Foto: Cala s'Alguer a Palamós | Fèlix González | Flickr

La costa catalana és una de les més espectaculars del mar Mediterrani, especialment la Costa Brava. La combinació de petites cales i grans platges de sorra fina fan d'aquesta part del litoral català un dels llocs amb més encant del món. 

En detall: La Costa Brava és la part del litoral de Catalunya que va des de la població de Blanes fins a Portbou, a la frontera amb França. Ocupa un recorregut de 214 quilòmetres. 

  • Una de les cales més boniques d'aquesta costa es troba a Palamós (Baix Empordà)

La cala més bonica de la Costa Brava

La cala s'Alguer és una petita platja formada de pedres que es troba rodejada d'antigues casetes blanques de pescadors i de boscos de pins que arriben a tocar el mar. 

En detall: La cala de Palamós fa 60 metres de longitud i està plena de pedres. L'entrada al mar també és rocallosa i l'aigua del mar és cristal·lina. 

  • La petita cala es troba envoltada de vegetació, especialment de pins, el que s'anomena la pineda d'en Gori, un espai molt agradable que compta amb una zona per fer pícnic. 
  • A la cala s'Alguer s'hi pot arribar a través del camí de ronda, un agradable passeig per la costa del Baix Empordà on es pot gaudir de les millors vistes i accedir a altres platges de la zona. 
  • Les cases de pescadors que hi ha a la cala, blanques i de diferents colors, fan que l'espai es converteixi en una postal espectacular típica del Mediterrani. 

A més, gairebé mai està massificada i es considera una de les platges més tranquil·les de la zona i de la Costa Brava.

  • L'any 2004 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. 

Recomanacions: Com que la platja és de pedres i l'entrada del mar és més complicada que en altres cales, és aconsellable utilitzar calçat de goma o sabatilles d'aigua. 

Com arribar a la cala s'Alguer

La platja forma part del terme municipal de Palamós, a la comarca del Baix Empordà (província de Girona). 

En detall: La cala amb cases de pescador, és accessible a peu pel camí de ronda que surt de la Fosca. A més, des del camí de ronda també es pot visitar la platja del Castell i es pot veure la punta de l'Agulla del Castell. 

  • Amb vehicle privat: Des del centre de Palamós, es pot accedir a la platja amb cotxe o moto. Cal agafar la carretera del Castell i desviar-se pel Camí del Castell fins a trobar el Camí a s'Alguer. 
  • Caminant: Des del centre del municipi, pots anar a primera línia de mar on trobaràs el camí de ronda. Si agafés el camí en direcció nord, després d'un agradable passeig, arribaràs a la cala s'Alguer. 

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat