Societat
Shakira, al seu videoclip 'Copa vacía'
Foto: Shakira, al seu videoclip 'Copa vacía' | YouTube
Tribunals

Segona investigació contra Shakira per nous delictes fiscals

Temps de lectura: 2 minuts
Shakira, al seu videoclip 'Copa vacía'
Foto: Shakira, al seu videoclip 'Copa vacía' | YouTube

Els problemes amb la justícia se li acumulen a Shakira. Amb la celebració del judici de novembre a l'horitzó per, suposadament, defraudar 14,5 milions d'euros a la hisenda pública, el mateix jutjat que ja la investigava per aquest cas, el d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat, ha obert una altra investigació contra la colombiana. En concret, hauria comès dos possibles nous delictes contra la hisenda, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per què és important? Aquesta notícia, avançada per Vozpópuli, suposa un nou revés judicial contra els interessos de l'artista, que ja prepara el judici que començarà en tres mesos i pel qual s'enfronta a fins a 8 anys i 2 mesos de presó i a una multa de 23 milions d'euros. 

Què en sabem? La cantant està acusada de dos delictes contra hisenda per l'IRPF (l'impost de la renda i les persones físiques) i l'impost sobre el patrimoni de l'exercici 2018). 

  • Aquesta nova investigació arrenca motivada per una querella de la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona, que també va provocar l'obertura del primer cas.
  • De moment, es desconeix les xifres que hauria defraudat la cantant, però són superiors a 120.000 euros, que és la xifra que marca el Codi Penal per tipificar el frau com un delicte.

D'on venim? L'altra causa, la primera, investiga possibles delictes que s'haurien comès entre 2012 i 2014.

  •  El juliol de 2022, la Fiscalia va presentar acusació contra Shakira per 6 delictes econòmics, tot i que li va aplicar un atenuant després d'abonar més de 90 milions a Hisenda.
  • La clau del primer cas radica en la residència de l'artista entre 2012 i 2014. Mentre ella defensa que no vivia de manera permanent a Barcelona a causa de la seva vida laboral, que l'obligava a viatjar contínuament a l'estranger, la Fiscalia sosté que sí que vivia a Esplugues de Llobregat "de manera efectiva", concretament, a la mansió que compartia amb la seva exparella Gerard Pique´.

Situació actual: Shakira es troba aquests dies a Barcelona preparant, precisament, la seva defensa de cara al judici pel primer cas que tindrà lloc la pròxima tardor. La colombiana prepara els seus arguments de la mà de l'advocat Pau Molins, després d'assistir a la final de Wimbledon a Londres.

Categoria: Societat