Societat
Cala del Vigatà, en Sant Feliu de Guíxols
Foto: Cala del Vigatà, en Sant Feliu de Guíxols | Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Estiu

És una de les platges més íntimes de la Costa Brava i té un fons marí impressionant

Temps de lectura: 2 minuts
Cala del Vigatà, en Sant Feliu de Guíxols
Foto: Cala del Vigatà, en Sant Feliu de Guíxols | Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Si el que busques és gaudir d'una de les cales més íntimes de Catalunya, la Costa Brava té la solució. Endinsa't en aquest bonic racó amb còdols en comptes de sorra i ubicada al peu d'un penya-segat.

A fons: Parlem de la Cala del Vigatà, situada dins del terme municipal de Sant Feliu de Guíxols, comarca del Baix Empordà, Girona.

Com és i què fer a Cala del Vigatà?

Es tracta d'una cala mixta amb còdols o petites roques arrodonides; es permet el nudisme i les embarcacions no poden acostar-se a la sorra. Fa 15 metres d'ample per 150 de llarg i està delimitada per un penya-segat.

En detall: Però la joia de la corona d'aquesta cala és el seu impressionant fons marí.

  • Sota les aigües, s'estén la pradera de posidònia oceànica més important de la costa de la zona. De fet, està inclosa dins de la Xarxa Natura 2000, la xarxa europea d'espais naturals protegits. Per això, les embarcacions no poden fondejar allà.

A més: Si ets un nadador expert, pots seguir el recorregut senyalitzat amb boies i que connecta aquesta cala amb la platja de Sant Feliu.

Com arribar-hi?

S'hi accedeix a peu des del final del carrer Jaume Vicens i Vives de Sant Feliu de Guíxols en direcció al mar, on comença un tram d'escales de pedra i de pendent pronunciat que trigaràs entre 5 o 10 minuts a recórrer.

A la pràctica: Per arribar en cotxe, el trajecte des de Barcelona dura 1:15 h i és majoritàriament per l'AP-7. Des de Girona, són 45 minuts per la C-65. 

  • A continuació, trobaràs la ubicació de la Cala del Vigatà.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiqueta: Escapada