Societat
Jennifer Hermoso, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Jennifer Hermoso, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Violència masclista

Comunicat de Jenni Hermoso: acusa Rubiales d’agredir-la i denuncia pressions de la RFEF

Temps de lectura: 3 minuts
Jennifer Hermoso, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Jennifer Hermoso, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Jenni Hermoso pren la paraula. La futbolista surt al pas de les controvertides declaracions de Luis Rubiales, a qui acusa d'haver-la agredit amb el seu petó, que no va consentir. També ha carregat contra la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per pressionar-la a ella, la família i les companyes per intentar salvar la imatge del president.

Per què és important? L'oposició a Rubiales és unànime de l'esfera política i esportiva. Tothom està disposat a enderrocar el màxim dirigent del futbol espanyol, que no només no ha demanat perdó pel seu gest masclista, sexista i d'abús de poder, sinó que s'ha atrinxerat en el càrrec dient que ella va consentir el petó a la boca. Fins i tot, les Campiones del Món han anunciat que deixen la Selecció.

Què diu? La '10' de la 'Roja' ha publicat un comunicat el vespre d'aquest divendres 25 d'agost per desmentir "categòricament" la versió de Rubiales.

  • "Em sento obligada a denunciar que les paraules del Sr. Luis Rubiales explicant el desafortunat incident són categòricament falses i parteix de la cultura manipuladora que ell mateix ha generat".
  • "Aclareixo que en cap moment no es va produir la conversa a la qual el Sr. Luis Rubiales va fer referència i que, ni de bon tros, el seu petó va ser consentit [...] Aquest fet no em va agradar."
  • "Em vaig sentir vulnerable i víctima d'una agressió, un acte impulsiu, masclista, fora de lloc i sense cap tipus de consentiment per la meva part".
  • "Aquest fet, en què jo m'he vist involucrada, és només la gota que fa vessar el got i el que tothom ha pogut veure, però actituds com aquesta han estat part del dia a dia de la nostra Selecció durant anys".

A més: Hermoso no dubta a carregar amb tot contra la RFEF tot denunciant pressions a ella i el seu entorn.

  • "Se'm va demanar realitzar una declaració conjunta per rebaixar la pressió sobre el president, però en aquells moments al meu cap només tenia la idea de gaudir de la fita històrica assolida juntament amb les meves companyes d'equip".
  • "Malgrat la meva decisió, he de manifestar que he estat sota una contínua pressió per sortir al pas amb alguna declaració que pogués justificar l'acte del Sr. Luis Rubiales [...] La RFEF ha pressionat el meu entorn (família, amics, companyes, etc.) perquè donés un testimoni que poc o gens tenia a veure amb les meves sensacions".
  • "En cap cas no pot ser la meva responsabilitat assumir les conseqüències de transmetre una cosa en què no crec, raó per la qual m'he negat a les pressions rebudes".

A partir d'ara: L'afectada per l'escàndol acaba el comunicat donant les gràcies per les mostres de suport, confiant a "sortir més units" i anunciant que deixa la Selecció mentre estigui Rubiales.

  • "Davant de tal mostra de falta de respecte i incapacitat de reconèixer els errors propis i assumir les conseqüències, he pres la decisió de no tornar a jugar per a la Selecció mentre continuïn els actuals dirigents".

Mentrestant: La resta de Campiones del Món i una seixantena de futbolistes més també han decidit plantar la RFEF i no tornar a vestir la samarreta d'Espanya el temps que segueixi Rubiales al capdavant de l'organisme.