Societat
Accés d'un dels edificis de la Ciutat de la Justícia, a L'Hospitalet de Llobregat
Foto: Accés d'un dels edificis de la Ciutat de la Justícia, a L'Hospitalet de Llobregat | Flikr / Wojtek Gurak
Violència sexual

Saül Gordillo, també a judici per la segona denúncia per agressió sexual

Temps de lectura: 2 minuts
Accés d'un dels edificis de la Ciutat de la Justícia, a L'Hospitalet de Llobregat
Foto: Accés d'un dels edificis de la Ciutat de la Justícia, a L'Hospitalet de Llobregat | Flikr / Wojtek Gurak

La jutgessa que investiga la segona denúncia contra el periodista Saül Gordillo per agressió sexual també l'envia a judici. La magistrada ha tancat la fase d'instrucció i ha acordat "continuar la tramitació de les presents diligències prèvies" contra l'exdirector de Principal, cessat del càrrec després d'una investigació interna.

Per què és important? La jutgessa segueix així els passos del magistrat que investiga l'altra denúncia per agressió sexual. D'aquesta manera, Gordillo s'asseurà al banc dels acusats en dos judicis independents per fets semblants contra dues treballadores del mitjà.

Què en sabem? La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Badalona ha tancat la fase d'instrucció i ha aplanat el camí per a la celebració d'aquest segon judici.

  • Ara, Fiscalia i les acusacions personades tenen 10 dies per presentar el seu escrit d'acusació, pas previ a l'obertura de judici.

Background: Els fets denunciats es remunten a la nit de l'1 al 2 de desembre del 2022, després del sopar de Nadal organitzat per l'empresa.

  • L'acusació sosté que Gordillo es va oferir per acompanyar la víctima a casa i que ella es va despertar dins del vehicle mentre el seu superior l'estava agredint.
  • Una analítica que es va fer hores després va confirmar que tenia restes de Diazepam a la sang, motiu pel qual el periodista s'enfronta a l'agreujant de submissió química.

Mentrestant: Fa només una setmana, el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que és qui investigava la denúncia de l'altra treballadora, també va acordar l'obertura de judici oral.

Per acabar: L'òrgan d'administració de Principal va apartar provisionalment Gordillo de les seves funcions com a director tan bon punt es va presentar la primera denúncia. Posteriorment, el 5 de gener del 2023, va cessar-lo en concloure una investigació interna. Com a resposta, ell va demandar l'empresa, tot exigint una indemnització de 450.015 euros.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.