Tecnologia i Ciència
Una consola Xbox, de Microsoft
Foto: Una consola Xbox, de Microsoft | Unsplash
Videojocs

Europa aprova la polèmica compra d'Activision per Microsoft

Temps de lectura: 2 minuts
Una consola Xbox, de Microsoft
Foto: Una consola Xbox, de Microsoft | Unsplash

La Unió Europea ha donat el seu vistiplau a Microsoft perquè compri Activision Blizzard, en un gir de guió transcendental per al sector dels videojocs.

Per què és important? Aquesta és una operació polèmica per part del gegant tecnològic perquè, segons diversos reguladors d'altres països, podria vulnerar la competència i comportar un augment de preus.

En detall: La Comissió Europea ha aprovat la proposta d'adquisició, però ha imposat condicions per tal de reduir l'impacte que l'operació pugui tenir en la competència.

  • Els experts no consideren que Microsoft hagi de fer exclusius per a Xbox i PC els videojocs desenvolupats per Activision Blizzard, ja que Sony és el principal distribuïdor de jocs de consola a tot el món, també a Europa.
  • I encara si es negués a distribuir els jocs d'Activision per Play Station, creuen que això no afectaria significativament la competència del mercat, ja que aquests són menys populars a l'Espai Econòmic Europeu.

Tanmateix: Sí que preveuen un perjudici per la competència en el mercat emergent de transmissió de jocs al núvol. I Microsoft també veuria enfortida la seva posició si obstaculitza la transmissió de jocs d'Activision en PC amb altres sistemes operatius.

  • És per això que Microsoft es compromet a donar una llicència gratuïta als consumidors europeus perquè transmetin tots els seus jocs actuals i futurs d'Activision tant per PC com per consola, a través de qualsevol servei de jocs al núvol.

D'on venim: Europa no ha seguit el precedent del regulador del Regne Unit, que va prohibir la compra el passat mes d'abril.

En xifres: Aquesta és l'operació més gran del sector dels videojocs, ja que té un preu de 69.000 milions de dòlars (63.594 milions d'euros).

Etiqueta: Videojocs