Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra durant l'operatiu de la plaça Bonanova
Foto: Mossos d'Esquadra durant l'operatiu de la plaça Bonanova | Principal/ Oliver de Ros
Ocupació

Denuncien 12 persones contràries a l'ocupació de la Bonanova per desobediència

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra durant l'operatiu de la plaça Bonanova
Foto: Mossos d'Esquadra durant l'operatiu de la plaça Bonanova | Principal/ Oliver de Ros

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 12 persones contràries a l’ocupació de les finques de la Bonanova a Barcelona per desobediència.

Per què és important? Un enorme dispositiu policial a Barcelona ha impedit aquest dijous un enfrontament entre partidaris i detractors de l'ocupació de dos edificis a uns metres de la plaça Bonanova. 

Què en sabem? Uns 300 mossos d'esquadra i un centenar de guàrdies urbans van blindar la plaça de la capital catalana, deixant només espai pels mitjans de comunicació i controlant els carrers al voltant. 

  • Durant tota la nit, la policia ha mantingut un dispositiu de seguretat i ordre públic a la zona sense cap incident important. 

En detall: Segons han informat fonts policials, al voltant de les 5:00 de la matinada d'aquest divendres, hores després que s'haguessin donat per finalitzades les manifestacions, un grup de joves es van anar apropant als edificis ocupats, desobeint les indicacions policials.

  • La policia catalana ha acabat denunciant a 12 persones.

D'on venim: Les protestes a favor i en contra de les finques ocupades van acabar sense cap aldarull rellevant. La manifestació convocada per Desokupa va agrupar unes 500 persones mentre que la marxa en suport al col·lectiu en va aplegar unes 600, segons fonts de la Guàrdia Urbana.

Context: Les ocupacions de El Kubo i La Ruïna, actives des de 2016 i 2019, s'havien convertit en les últimes setmanes en l'enemic a batre d'una part de la dreta municipal encapçalada per Ciutadans i Valents, però ha estat Desokupa, qui probablement ha escalfat més l'ambient amb amenaces directes sobre un hipotètic desallotjament a la força.

  • L'empresa barcelonina, que ha fet dels desnonaments extrajudicials una autèntica màquina de fer diners, va començar una campanya fa uns dies contra aquesta ocupació del moviment antisistema i anarquista.