Eleccions generals 2023
Eleccions municipals a Barcelona
Foto: Eleccions municipals a Barcelona | Principal/ Oliver de Ros
Eleccions generals

Últim dia per votar per correu: horari de les oficines de Correus

Temps de lectura: 2 minuts
Eleccions municipals a Barcelona
Foto: Eleccions municipals a Barcelona | Principal/ Oliver de Ros

Aquest dijous 20 de juliol s'acaba el termini per entregar el vot per correu a qualsevol de les oficines de Correus.

Per què és important? Els comicis generals se celebren el pròxim diumenge 23 de juliol, la primera vegada que es fan unes eleccions d'aquest calibre en mig dels mesos d'estiu. Moltes persones han optat per demanar el vot per correu. Correus ha rebut més de 2,6 milions de sol·licituds per votar a distància. 

El més nou: Correus ha sol·licitat aquest dijous a la Junta Electoral Central (JEC) que ampliï el termini per dipositar el vot per correu per les eleccions generals fins a les 14:00 d'aquest divendres.

En detall: A tres dies perquè se celebrin les eleccions generals del 23-J, aquest dijous s'acaba el termini per dipositar el vot per correu a les oficines de Correus. 

  • Per fer-ho, és necessari que l'elector es presenti a una de les oficines amb el seu DNI o amb el document que autoritza una altra persona a emetre el vot per correu (Correus proporciona un document model). 
  • En el sobre s'haurà d'incloure el certificat d'inscripció del cens electoral i el sobre del vot amb la papereta de la seva elecció. El vot és totalment gratuït. 

Horaris: Des del 13 de juliol, les oficines de Correus han ampliat el seu horari per facilitar el vot per correu a causa del gran nombre de sol·licituds que s'han demanat per aquests comicis. 

Context: Aquest passat dimecres, Correus ha anunciat que ha posat a disposició dels electors el 100% de les documentacions electorals remeses a les persones que van sol·licitar el vot per les eleccions generals del 23-J. 

  • La companyia va acabar d'entregar a mà la documentació necessària per poder votar als 2.342.430 electors.