Eleccions municipals 2023
Un senyor retira els cartells de la seu electoral de Xavier Trias
Foto: Un senyor retira els cartells de la seu electoral de Xavier Trias | ACN
Eleccions municipals

La seu de Trias es desperta plena de cartells exigint la independència

Actualitzat: Dilluns, 15 de maig de 2023. 11:44
Temps de lectura: 2 minuts
Un senyor retira els cartells de la seu electoral de Xavier Trias
Foto: Un senyor retira els cartells de la seu electoral de Xavier Trias | ACN

La seu electoral del candidat de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha aparegut plena de cartells amb missatges que exigeixen la independència. 

Actualització: També han aparegut cartells amb el mateix missatge a les seus del candidat d'ERC, Ernest Maragall, i a la seu nacional de la CUP a Barcelona. 

  • 'Desobediència Civil' ha reivindicat l'acció a Twitter anunciant una "campanya arreu del territori per exigir a les "a les candidatures independentistes a les eleccions municipals que posin al centre dels seus programes la independència". "Vosaltres encartelleu els carrers, nosaltres les vostres seus (ERC, Junts i CUP)", han dit en una piulada.

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a Espanya. Els ciutadans estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus pobles i ciutats. 

Què en sabem? La seu de la candidatura de Xavier Trias s'ha despertat aquest dilluns plena de cartells exigint la independència. 

  • L'oficina electoral estava, a primera hora del matí, empaperada de cartells que exigeixen a les formacions independentistes que facin efectiva la secessió de Catalunya. 
  • "Partits! Us exigim la independència. Des de l'Ajuntament hi ha molt a fer", deien els cartells que cobrien pràcticament tota la porta de vidre de l'entrada a l'oficina.

Situació actual: Aquest mateix matí, responsables del partit han retirat els cartells de la seu de Trias, que es troba a la Gran Via de Barcelona.

D'on venim: Trias, que torna a optar a l'alcaldia de Barcelona, ha estat acusat de tapar les sigles del seu partit en el seu material electoral i apartar-se del discurs independentista de Junts per les eleccions municipals a la capital catalana. 

  • El cartell escollit per Trias de cara a les eleccions municipals no hi apareix el logotip oficial de Junts. Això sí, el color escollit és el verd característic del partit. 
  • La candidatura de l'exalcalde ha fet quatre cartells diferents on sempre apareix el candidat i amb lemes diferents. Un d'ells hi apareix la paraula "junts" fent referència a la seva formació política. 

Què diu? En un acte preelectoral, el candidat va compartir escenari amb la presidenta de Junts, Laura Borràs, tot i que fins aquell moment va preferir prendre distància amb el seu partit.