Eleccions municipals 2023
El candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido
Foto: El candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido | Europa Press
Eleccions municipals

El candidat de Vox a Barcelona justifica que el seu fill portés una porra a la Bonanova

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido
Foto: El candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido | Europa Press

El candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, ha reconegut que el seu fill va portar una porra extensible a la manifestació de la Bonanova en contra de les ocupacions. 

Per què és important? El passat dijous la plaça de la Bonanova va viure moments de tensió quan un enorme dispositiu policial va impedir l'enfrontament entre partidaris i detractors de l'ocupació de dos edificis, el Kubo i la Ruïna, situats a uns metres de la plaça Bonanova. 

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio, el líder de Vox a la capital catalana a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig ha censurat el fet que el seu fill portés una porra extensible a la manifestació del passat dijous a la Bonanova. 

  • Però seguidament ha dit que ho veu "comprensible", ja que es tractava d'un objecte de "defensa personal". 
  • "No està bé portar això. Però és comprensible, igual que és comprensible que les nenes portin esprai pebre per por que les violin", ha dit l'alcaldable per Barcelona.
  • De Oro-Pulido diu que el que li preocupa realment "és per què els joves tenen la necessitat d'autodefensar-se" a Barcelona. I ha assenyalat que tot i que a l'estat espanyol la porra extensible és il·legal, és una arma legal a altres països europeus.

D'on venim: Segons ha avançat El Periódico, els Mossos d'Esquadra van denunciar dijous passat el fill del candidat de Vox a l'Ajuntament de Barcelona per tinença d'arma prohibida durant la manifestació a la plaça de la Bonanova.

  • De Oro s'ha queixat pel fet que la conducta del seu fill s'hagi "filtrat" a la premsa i ha lamentat que el PP de Catalunya, que no ha parlat de Vox durant tota la campanya, ara parli del fill d'un candidat.

En detall: La porra extensible o bastó policial extensible és una arma exclusivament policial. És una arma classificada a l'article 5.1c de l'actual reglament d'armes. La seva venda, ús o tinença està restringida a cossos policials i militars.