Eleccions municipals 2023
Pere Aragonès i Ernest Maragall, amb Rosa Surinach, que porta la samarreta d'ERC adaptada de BComú
Foto: Pere Aragonès i Ernest Maragall, amb Rosa Surinach, que porta la samarreta d'ERC adaptada de BComú | ERC
Eleccions municipals

ERC 'copia' la samarreta de Barcelona en Comú: "La culpa de tot la té la Gene"

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Ernest Maragall, amb Rosa Surinach, que porta la samarreta d'ERC adaptada de BComú
Foto: Pere Aragonès i Ernest Maragall, amb Rosa Surinach, que porta la samarreta d'ERC adaptada de BComú | ERC

Esquerra Republicana segueix amb la seva campanya per les eleccions municipals del 28 de maig i ha llançat la seva pròpia versió de la samarreta de Barcelona en Comú amb el lema 'La culpa de tot la té Colau', en què es pot llegir 'La culpa de tot la té la 'Gene''.

Per què és important? La samarreta de BComú, que recupera el conegut vers 'La culpa de tot la té Yoko Ono' però ratlla el nom de l'artista per escriure el d'Ada Colau, s'ha popularitzat durant la campanya. L'ha arribat a portar Yolanda Díaz, vicepresidenta segona del govern espanyol, en un acte de la candidata.

Què en sabem? Els republicans han volgut adaptar ara la samarreta i l'han portat en un acte celebrat la tarda d'aquest dilluns 22 de maig. L'ha lluït la número 7 de la llista d'Ernest Maragall per Barcelona, Rosa Surinach.

  • La samarreta adaptada ratlla també el nom de l'actual alcaldessa per afegir 'la Gene', abreviatura de la Generalitat, presidida pel republicà Pere Aragonès i habitualment objecte de crítiques.
  • D'aquesta forma, 'contraprogramen' un dels lemes de la campanya dels Comuns i ho fan responent amb la mateixa càrrega de sarcasme i humor als atacs que reben dels seus rivals.

Què diuen? "No serà que qui diu que tot és culpa de la Generalitat de Catalunya és que, en el fons, estan centrifugant responsabilitats d'un govern de Colau i Collboni que no ha funcionat?", ha preguntat Surinach a l'acte, tot afegint: "No serà que Colau no ha sabut liderar la ciutat?".

Mentrestant: La mateixa Ada Colau ha assegurat aquest dilluns que vol pactar amb ERC i PSC per liderar un govern progressista.

Per acabar: Una campanya de la Fundació Arrels ha convertit els principals candidats a l'alcaldia de Barcelona en persones sense llar amb un contundent fotomuntatge.