Eleccions municipals 2023
Rubén Guijarro
Foto: Rubén Guijarro | Europa Press
Eleccions municipals

El fins ara alcalde de Badalona renuncia a seguir a l'Ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
Rubén Guijarro
Foto: Rubén Guijarro | Europa Press

L'actual alcalde en funcions de l'Ajuntament de Badalona i candidat del PSC, Rubén Guijarro, anuncia que no seguirà com a regidor al consistori. 

Per què és important? Després de la celebració de les eleccions municipals del passat 28 de maig, les formacions polítiques tenen fins al 17 de juny per negociar acords de govern per aconseguir l'alcaldia dels diferents pobles i ciutats

Què en sabem? El fins ara alcalde de Badalona i alcaldable del PSC ha anunciat que renunciarà a l'acta de regidor.

  • El dirigent socialista ha explicat en una entrevista a Badalona Comunicació que preveu recollir l'acta el 17 de juny, amb la constitució dels ajuntaments, però situa entre el setembre o l'octubre, a tot estirar, el seu relleu.

Què diu? Guijarro ha admès que s'ha "buidat" i que calen "nous lideratges que tirin endavant el projecte" després dels resultats electorals i ha detallat que va tenir clara la seva renúncia "des del primer moment" després del 28-M.

  • L'encara alcalde argumenta que recollirà l'acta per facilitar el "traspàs" al nou govern i fer una renovació "responsable", però que la seva acta o el seu "temps com a regidor té una data de caducitat, i propera".
  • D'altra banda, ha explicat que hi serà per aportar el seu "granet de sorra" i ajudar la seva ciutat, encara que no ho faci des de la primera línia. I ha insistit que fan falta "noves maneres de fer política": "Cal energia per a fer l'oposició que s'ha de fer".

Resultats Badalona: El popular Xavier Garcia Albiol va guanyar les eleccions municipals superant la majoria absoluta, amb 18 regidors. En canvi, el PSC en va aconseguir 4. 

Context: Guijarro es va convertir en alcalde després que l'any 2020 el seu company de partit, i aleshores alcalde de la ciutat, presentés la seva dimissió després de ser detingut a Barcelona saltant-se el confinament i conduint borratxo.