Eleccions municipals 2023
La cap de llista de Junts a Ripoll, Manoli Vega, davant de l'Ajuntament
Foto: La cap de llista de Junts a Ripoll, Manoli Vega, davant de l'Ajuntament | ACN
Eleccions municipals

Junts per Ripoll acusa ERC, CUP i PSC de menyspreu i vol reiniciar les negociacions

Actualitzat: Dimarts, 13 de juny de 2023. 19:56
Temps de lectura: 2 minuts
La cap de llista de Junts a Ripoll, Manoli Vega, davant de l'Ajuntament
Foto: La cap de llista de Junts a Ripoll, Manoli Vega, davant de l'Ajuntament | ACN

Junts per Ripoll ha acusat la CUP, ERC i PSC de menystenir la formació durant les negociacions per un acord que eviti una alcaldia de l'extrema dreta d'Aliança Catalana al municipi. En un comunicat emès la tarda d'aquest dimarts 13 de juny, proposen liderar les negociacions i assolir un gran "pacte per Ripoll".

Per què és important? El que passi a Ripoll (Ripollès) és cabdal en l'avenç de l'extrema dreta, després que a les eleccions municipals Vox irrompés a gairebé totes les ciutats catalanes més rellevants. A Ripoll, Aliança Catalana va guanyar els comicis.

Context: Republicans, socialistes i anticapitalistes han anunciat un pacte el matí d'aquest dimarts 13 de juny, al qual cridaven Junts a sumar-se per evitar l'alcaldia de Sílvia Orriols. Tanmateix, l'estratègia d'aquests tres partits no ha caigut bé entre les files de Junts, que han quedat segons a les eleccions de Ripoll.

Què diuen? Al comunicat, Junts per Ripoll denuncia que el pacte entre les tres formacions els "ha exclòs" com a "segona força més votada i imprescindible per la governabilitat".

  • "No es pot pretendre fer un acord viable de futur a Ripoll sense comptar amb la segona força més votada. Les forces que han forjat aquest pacte han menystingut a Junts per Ripoll, demanant una adhesió gratuïta sense negociar amb nosaltres."
  • "Proposem un 'Pacte per Ripoll', on volem treballar per tots i totes, un Ripoll on hi veiem persones; ni races ni colors, ni sexe ni religions. Per tirar endavant l'acord, impulsem la nostra candidatura per aglutinar el màxim de sensibilitats centrals per donar impuls en el model que defensem tots junts".
  • "No entenem per què aquestes formacions han trencat unilateralment les negociacions i han tirat pel dret sense pensar que som imprescindibles per formar una alternativa. Malgrat tot, proposem liderar les converses amb les forces polítiques centrals de Ripoll per arribar a un gran “pacte per Ripoll".

A més: Junts aprofita el comunicat per defensar un municipi "cohesionat, compromès amb les persones" i en què "no fan falta etiquetes", sinó "evitar les confrontacions, el discurs de l'odi i crear un poble d'oportunitats".

Previsions: El ple d'investidura del nou alcalde serà dissabte 17 de juny, així que les formacions tenen poc més de tres dies per tancar un acord definitiu i evitar l'alcaldia d'Orriols.