En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Rua blaugrana pels carrers de Barcelona

Aficionats del Barça celebrant el títol a Canaletes

Rua blaugrana pels carrers de Barcelona

Temps de lectura: 1 minut

El F.C. Barcelona organitza una rua pels carrers de la capital catalana per celebrar els títols de Lliga aconseguits per l'equip masculí i femení. Els dos primers equips del club blaugrana han quedat campions de lliga, tant en LaLiga Santander com en la Finetwork Lifa F 2022-2023. 

La rua començarà a les 18 al Camp Nou i acabarà a l'Arc de Triomf: consulta el recorregut.

20:29

Rua del Barça. L'expedició ja arriba al carrer Pelai, tram final de la rua. Després de Pelai passarà per plaça Catalunya (passant per sobre de Canaletes), carrer Fontanella, Passeig Sant Joan i acabarà a l'Arc de Triomf. 

20:00

El Barça celebra els títols de Lliga pels carrers de Barcelona. L'autocar de les noies molt més animat que el dels nois i hi destaca Putellas com reina de la festa. Un ambient d'eufòria, alegria, diversió i disbauxa que va acompanyat de confeti i bengales blaves i vermelles.

19:46

Ambientàs a l'autobús del Barça masculí i als carrers de Barcelona. Pedri, ter Stegen, de Jong... ningú ha volgut perdre's la festa. Tampoc Julian Araujo, l'uruguaià recentment fitxat pel club. Aquesta és la imatge a bord del bus.

19:03

Carrers plens de gom a gom. Els autocars del Barça s'enfilen pel carrer Berlín i segueixen els cants de celebració de l'afició. "Campions, campions" o referències a Leo Messi, dels càntics més escoltats al carrer.

18:32

La pluja no atura la festa. La rua avança per Travessera de les Corts i la pluja lleugera que cau no atura ni als jugadors ni els aficionats que celebren els títols de les lligues. Els aficionats criden tota mena de càntics i els jugadors ho celebren dalt de l'autocar saludant i ballant.

18:15

Rua del Barça per la Lliga. La celebració amb l'equip masculí i femení del FC Barcelona comença ara amb la sortida des de l'Spotify Camp Nou. Així llueix l'autocar des d'on saluden els jugadors i jugadores als aficionats.

18:00

Tot a punt per la rua del Barça per la lliga. L'equip masculí i el femení surten al carrer per celebrar amb els barcelonins els dos trofeus, en un recorregut que comença a les 18 al Camp Nou i acabarà a l'Arc de Triomf.

17:44

Els embassaments de les conques internes catalanes, per sota del 26% de la seva capacitat. L'any passat en les mateixes dates es trobaven per sobre del doble, amb el 59,85%. Així ho reflecteix l'última actualització aquest dilluns de l'informe de l'estat dels embassaments de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) consultat per Europa Press.

  • Segons les dades consultades, l'embassament de Darnius Boadella es troba actualment al 28,51% de la seva capacitat; el de Sau al 10,01%; Susqueda al 36,71%; La Baells al 25,50%; La Llosa del Cavall al 22,19%; Sant Ponç al 28,67%; Foix al 65,56%; Siurana al 6,91%, i Riudecanyes al 7,49%.
17:26

La Inspecció de Treball ha interposat 4.200 infraccions per incompliment del registre de jornada dels treballadors, que és obligatori des de fa quatre anys. En total, el cos ha recaptat 6,1 milions d'euros entre 2019 i el 2022, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social avançades per 'El Periódico' i que ha confirmat l'ACN.

  • L'any passat és el que més multes es van interposar per part dels inspectors laborals amb 1.358 infraccions i 2,14 milions d'euros en multes. En total, en aquest període es van fer 7.900 inspeccions i en més de la meitat es van trobar infraccions de la llei que obliga els empleats a fitxar i registrar el temps que treballen cada dia.
17:02

Calviño defensa que les previsions de l'economia espanyola per part de la CE. La vicepresidenta primera del govern espanyol, creu que les xifres posen de manifest "la confiança" que té Brussel·les en l'estratègia de política fiscal d'Espanya.

  • En una compareixença des de la capital belga prèvia a la reunió de l'Eurogrup, Calviño ha assegurat que les estimacions de l'executiu comunitari estan "molt alineades" amb les de Madrid i ha tret importància al fet que la Comissió situï el dèficit públic en el 3,4% el 2024, per sobre l'objectiu del 3% plantejat pel govern espanyol. 
16:44

Tres dies de dol oficial a Manresa contra l'assassinat d'una dona de 31 anys que estava embarassada. Aquest dilluns els Mossos han detingut el presumpte autor, la parella de la víctima. Els grups municipals també han acordat fer un minut de silenci aquest dimarts a les 12 h a la plaça Major. L'acte estarà presidit per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.

  • Durant els tres dies, les banderes onejaran a mig pal i a les del Saló de Sessions hi haurà un crespó negre. Als actes oficials també es guardarà un minut de silenci en senyal de dol i es pronunciaran unes paraules de record.
16:21

Tragèdia a la mina de Súria: El sindicat CCOO farà el seu propi informe sobre l'accident mortal on van morir tres persones el passat 9 de març. L'organització de treballadors demana una investigació "de manera clara" per identificar els factors que van provocar el sinistre.

  • CCOO vol analitzar les condicions laborals, l'organització del treball o la definició de funcions, entre d'altres.
  • També denuncia que encara no ha rebut l'informa de l'empresa.
15:42

Colau lamenta els aldarulls a l'RCDE Stadium. L'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, ha condemnat que un grup de persones aficionades de l'Espanyol envaís el camp quan el Barça celebrava la victòria i ha expressat "tot el rebuig" pels incidents. L'alcaldessa i candidata ha celebrat que els mateixos equips ja hagin rebutjat els fets i ha subratllat que el grup causant dels aldarulls és "una minoria". 

15:17

La vaga indefinida de socorristes de les platges de Barcelona contractats per l'empresa Aunar tindrà uns serveis mínims del 30%, segons ha decretat el Govern en una resolució aquest dilluns. La resolució demana que es garanteixi el servei essencial de salvament i socorrisme al litoral barceloní. Les persones que treballin hauran d'atendre les emergències que es puguin produir.

  • L'aturada, convocada per la CGT, critica que l'empresa no els hagi pagat el mes d'abril i demana a l'Ajuntament que intervingui per resoldre la situació. En un comunicat, la CGT va assegurar que el consistori té 216.114 euros retinguts "com a garantia definitiva del contracte".
14:45

El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, s'ha mostrat obert a fer pactes postelectorals per "fer fora" a Ada Colau de l'alcaldia, però ha avisat que no donarà cap xec en blanc. "Qui accepti el meu programa, en parlarem; qui vulgui que li regali els meus vots, que parli amb un altre", ha advertit a la roda de premsa organitzada per l'Agència EFE.

  • A més, també s'ha dirigit als candidats del PSC i de Junts i els ha avisat que no posarà Barcelona "al servei ni de Pedro Sánchez ni de Carles Puigdemont". Sirera confia que aquestes eleccions municipals serveixin al PPC per "recuperar l'espai polític perdut" els darrers anys i ha remarcat que el seu objectiu és "com a mínim" doblar la representació del 2019.
14:26

La cap de files de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha promès aquest dilluns estendre el model Superilla als deu districtes de la ciutat. En roda de premsa des del barri de Porta, Colau i la número 3, Janet Sanz, han refermat l'aposta pel model Superilla Barcelona i han negat que l'estratègia plantegi actuacions "aïllades".

  • Colau i Sanz han presentat una vintena de transformacions de carrers i avingudes que es podrien enllestir el 2030. D'aquestes, però, n'hi ha 14 que ja tenen projecte i algunes, fins i tot, tenen les obres en marxa, com és la Via Laietana, la Rambla o Pi i Maragall.
  • L'objectiu, ha dit Colau, és "democratitzar" tota la ciutat: "Tothom tindrà a prop un eix verd i serà un espai públic del qual es podrà gaudir", ha assegurat.
14:13

Eleccions municipals. El candidat Xavier Trias s'ha compromès a no intentar ser alcalde de Barcelona si no és la força més votada el 28-M: "Ho va fer la senyora Colau, jo no ho faré". 

  • Preguntat per si arribaria a algun acord amb el candidat del PP, Daniel Sirera, Trias ha remarcat que "sigui el resultat que sigui" no necessita els populars "per ser alcalde".
  • El candidat no està en contra de pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona, però "depèn de les condicions i els acords". "He tingut una bona relació amb Balmón i amb Marín", ha dit sobre l'alcalde de Cornellà i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, tots dos socialistes.
14:04

Eleccions a Turquia. La Unió Europea creu que el resultat de les eleccions turques és "una gran victòria" per al país. Segons la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, la participació "massiva" als comicis -van votar al voltant del 89% dels electors- suposa que els ciutadans "estan compromesos amb l'exercici dels seus drets" i que "valoren les institucions democràtiques".

  • Així ho ha afirmat aquest dilluns en una roda de premsa des de Brussel·les, just l'endemà que es confirmés que les eleccions hauran d'anar a una segona volta després que l'actual president, Recep Tayyip Erdogan, no aconseguís revalidar la majoria. En aquest sentit, Von der Leyen també ha apuntat que seguirà "molt de prop" la nova votació, prevista per al 28 de maig.
13:22

Realitat virtual: una ajuda per als infants amb càncer. Un estudi constata que la realitat virtual rebaixa l'ansietat i la por dels infants amb càncer davant la radioteràpia.

  • Un estudi de l'Hospital Vall d'Hebron ha constatat que l'ús de la realitat virtual en infants amb càncer rebaixa més d'un 50% els quadres de por i ansietat davant la radioteràpia.
  • El tractament consisteix en entegar a les famílies un kit que conté un nino de peluix i unes ulleres de realitat virtual per explicar als infants com serà, pas a pas, el seu tractament oncològic.
  • “Els metges ens esforcem molt per explicar als nens i nenes que el tractament és per ajudar-los, però no ens creuen. Amb el Nixi, que és un personatge neutre molt proper a ells ho aconseguim”, destaca Jordi Giralt, membre del Servei d’Oncologia Radioteràpica de la Vall d’Hebron.
12:00

Violència de gènere. Detenen un home a Manresa acusat de matar la seva parella embarassada. El jutge ha decretat el secret de sumari.

  • Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home pels fets que haurien tingut lloc el 6 de maig. En un primer moment, no es va considerar assassinat per falta d'indicis de criminalitat.
  • La víctima tenia 31 anys, era la parella de l'acusat, i estava embarassada.
11:14

Aldarulls al RCDE Stadium. Els Mossos d''Esquadra investiguen l'envasió de camp dels ultres de l'Espanyol durant la celebració dels jugadors del Barça del títol de Lliga. La policia està identificant els seguidors radicals que van saltar a la gespa i espera un informe del coordinador esportiu sobre els fets. 

  • Un cop rebuda la informació, la Direcció General d'Administració de Seguretat decidirà si imposa alguna sanció als responsables.
10:16

Cinc detinguts per robar dades bancàries. La Policia Nacional ha detingut a cinc persones a Girona que presumptament formaven part d'un grup criminal dedicat a robar dades bancàries a través d'SMS massius.

  • També compraven productes en estancs, botigues de mòbils i de roba, i grans magatzems per després revendre'ls en altres establiments.
09:46

Trànsit. Matí de retencions en les principals vies catalanes, especialment en aquelles per accedir a Barcelona. 

08:59

Tres anys de presó per un metge. Cobrava per emetre certificats de defunció, quan aquesta tasca és gratuïta.

  • El metge havia demanat 70 euros a la funerària per expedir un certificat de defunció, una quantitat que va haver de pagar la família.
  • En una altra circumstància havia demanat 30 euros més pel mateix tràmit.
08:38

La secretària nacional de la CUP Isa Chacón es troba en direcció a Istanbul després de ser retinguda per la policia turca des d'aquest diumenge fins a aquesta matinada en una comissaria de la ciutat de Siirt, al sud-est del país.

  • Segons informa la CUP, li han fet comprar bitllets d'avió i la secretària nacional està custodiada per policies turcs i espanyols fins a agafar la connexió de vols.
  • Chacón feia d'observadora internacional a les eleccions presidencials a Turquia i formava part d'una delegació organitzada pel Partit Democràtic del Poble d'Europa.
08:22

Pere Aragonès felicita el Barça. El president de la Generalitat ha celebrat a Twitter el títol de Lliga de l'equip de Xavi. "Sou un gran equip! Gràcies per fer-nos somiar i enhorabona, campions. Visca el Barça i Visca Catalunya!".

  • Aragonès ha afegit que es tracta d'una Lliga "valuosíssima, treballada amb esforç i il·lusió".
08:08

Barça. El F.C. Barcelona celebrarà aquest dilluns pels carrers de la capital catalana els dos títols de la Lliga guanyats per l'equip maculí i el femení del club blaugrana. 

  • La rua començarà a l'Spotify Camp Nou i acabarà a Arc de Triomf. 
06:05

Comença la rua del Barça per la lliga. L'equip masculí i el femení surten a celebrar des de les 18 amb els barcelonins amb un recorregut que comença al Camp Nou i que acabarà a l'Arc de Triomf.

06:05

Comença la rua del Barça per la lliga. L'equip masculí i el femení surten a celebrar des de les 18 amb els barcelonins amb un recorregut que comença al Camp Nou i que acabarà a l'Arc de Triomf.