En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix la campanya electoral

Segueix la campanya electoral

Temps de lectura: 1 minut

La campanya electoral travessa el seu últim cap de setmana abans que tots els ciutadans de Catalunya siguin convocats a les urnes. 

20:27

El PP demana explicacions al Govern per la pèrdua de més de 43.000 autònoms en el primer trimestre de l'any. En una proposició no de llei per al seu debat en el Ple del Congrés, el Grup Popular insta el Govern a pronunciar-se sobre aquestes dades i també sobre la pèrdua de 111.200 treballadors per compte propi l'any passat.

  • El PP sospita que aquesta reducció d'autònoms pot obeir que les despeses de producció siguin més grans que els ingressos. En conseqüència, demanden mesures eficaces "que realment ajudin" els treballadors per compte propi a afrontar la situació.
20:04

Aquest ha estat el primer diumenge de botigues obertes a les zones turístiques de Barcelona. Fins el 15 de setembre, els establiments situats a les zones 1 i 2 del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) podran aixecar la persiana entre les de 12 i les 20 h. 

19:41

Els contribuents podran començar a demanar cita prèvia des del dijous 25 de maig per a l'atenció presencial de la Renda. Tanmateix, serà el dia 1 de juny quan l'Agència Tributària començarà a assistir als ciutadans a les seves oficines per a la confecció i presentació dels documents.

  • El termini de presentació de declaracions finalitzarà el 30 de juny per a declaracions tant a ingressar com a tornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 27 de juny. Les sol·licituds de cita prèvia, tant per a l'atenció telefònica com presencial finalitzarà el 29 de juny.

     

19:14

El preu de la llum gairebé es triplica aquest dilluns. El preu mitjana de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat a l'engròs pujarà aquest dilluns un 181,88% respecte a aquest diumenge, fins als 88,85 euros per megawatt hora (MWh).

  • Per franges horàries, el preu mínim, de 73,64 euros/MWh, es donarà entre les 15.00 i 16.00 hores, mentre que el preu màxim es registrarà entre les 8.00 i 9.00 hores, quan serà de 113,42 euros/MWh.
18:51

Sánchez anuncia que el Consell de Ministres aprovarà 38,5 milions d'euros per a salut mental. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que el Consell de Ministres de dimarts vinent impulsarà l'atenció en la salut mental, amb una partida que serà transferida a les comunitats autònomes. Així ho ha indicat en un acte de campanya del PSOE a Valladolid.

  • De la inversió anunciada, 14,5 milions d'euros es destinaran a la millora dels equipaments en els centres de salut, segons han assenyalat fonts de Moncloa que subratllen que per a l'Executiu la salut mental és una prioritat.
18:25

Batet diu que la Generalitat "no ha fet res" en habitatge. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha retret a la Generalitat que "no ha fet res en tot el mandat" en matèria d'habitatge. De fet, ha assegurat que el govern espanyol "ha fet més que la Generalitat" amb la nova llei d'habitatge. I ha criticat que el Govern demani més competències, quan "no és capaç de gestionar-les ni exercir-les".

  • En un míting amb el candidat Jaume Collboni, Batet ha carregat contra els alcaldables Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (TriasxBCN). Ha dit que tots dos ja han estat alcaldes i que "no ho han aconseguit". Per Batet, Colau ha generat "decepció": "No ha estat capaç de donar a Barcelona l'aire de modernitat i empenta que mereix".
18:03

L'ANC fa un balanç crític d'un govern Aragonès "instal·lat en el frau democràtic".  "El govern català ha deixat de banda l'objectiu essencial d'aquesta legislatura: fer efectiva la independència", ha etzibat l'entitat liderada per Dolors Feliu en un dur comunicat.

  • "Des de l'Assemblea ens sembla evident que s'ha optat per donar suport al govern de l'Estat sense cap mena de pressió, confrontació ni exigències d'independència", ha lamentat l'ANC. "S'ha malbaratat el mandat del 52% i s'ha venut la victòria a preu de saldo a un Estat que s'ha vist així enfortit i encoratjat", ha assegurat l'entitat.
17:39

El PP omple la plaça de toros de València i Feijóo augura l'inici del "canvi sensat" a l'Estat.  La victòria a la Generalitat valenciana és clau en les estratègies de les dues grans formacions espanyoles de cara a les pròximes eleccions generals. Amb un frec a frec a les enquestes sobre el pròxim govern valencià, Feijóo ha fet costat al candidat Carlos Mazón i ha afirmat que hi ha "nervis a la Moncloa".

  • "Això fa olor de canvi tranquil, a canvi sensat", ha afirmat, perquè "veig il·lusió i ganes de guanyar" amb "un partit obert i cada vegada més endollat", mentre que "els rivals es tanquen i no volen estar al carrer". "Estem tocant el canvi amb els dits, i seria una llàstima no consolidar-lo", ha sentenciat.
17:06

L'Automobile Barcelona 2023 ha superat les seves expectatives i ha assolit una xifra de 360.000 visitants, un 20% més del previst. Ho ha explicat el president de l'esdeveniment, Enric Lacalle, que ha qualificat la cita de "rècord" perquè alhora han crescut les vendes i la xifra de marques presents, n'hi ha hagut 31, deu més que l'anterior edició. 

16:45

Turull replica a Junqueras: "El vot a Junts és la garantia de no tirar l'1-O a les escombraries". El secretari general de Junts ha respost així al president d'ERC a Manresa en l'acte central del candidat a l'alcaldia, Ramon Bacardit. "El vot de cada persona mereix un respecte per concepció democràtica", ha afegit Turull en resposta a les paraules de Junqueras aquest dissabte, en què assegurava que cada vot que no vagi als republicans significar tirar-lo a la brossa.

16:19

Parera promet tancar tots els clubs cannàbics de Barcelona. La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, ha assegurat aquest diumenge que tancarà tots els clubs cannàbics de la ciutat si és alcaldessa. "No creiem que sigui el model que necessita la ciutat. Entre les bicicletes i els clubs cannàbics volem convertir això en Amsterdam i això no és Amsterdam. No sabem si el següent serà la prostitució", ha dit la regidora a la premsa des de Nou Barris. 

15:48

Colau proposa crear un parc solar. La candidata de BComú, Ada Colau, proposa crear un parc solar a la ciutat que permeti reduir en un 30% la factura de la llum a 180.000 llars. Colau ho ha anunciat durant un acte al barri de la Marina en què ha defensat que davant del "negacionisme climàtic" calen polítiques com ara una transició verda i ecològica que sigui "justa". Per això ha defensat que la ciutadania no hagi de pagar "la vergonya de beneficis de l'oligopoli".

  • Colau ho ha dit acompanyada del ministre de Consum, Alberto Garzón, i la secretària d'Organització de Podem, Lilith Vestrynge, que li han donat suport i que confien que segueixi "obrint camí" després del 28-M.
15:24

Girona tanca un nou Temps de Flors de rècord. Girona tanca aquest diumenge un nou Temps de Flors de rècord que ja supera els 365.000 visitants -la xifra més alta de la història- i deixa un impacte econòmic de 10,5 milions d'euros a la ciutat. L'Ajuntament confia que durant el dia la xifra ascendeixi fins als 385.000 i subratlla que s'ha començat a notar un canvi de tendència, perquè tot i que els caps de setmana continuïn essent dies forts, els visitants s'han esponjat al llarg de la setmana.

  • Segons les enquestes fetes a l'Oficina de Turisme, sis de cada deu turistes que han vingut a la ciutat són catalans; la majoria dels quals, procedents de l'àrea de Barcelona. Els altres dos grans grups majoritaris han estat els espanyols i, per proximitat, els francesos.
14:28

Albiol apel·la a un vot transversal per assegurar la majoria.  El candidat del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, apel·la a un vot transversal "al marge de la ideologia" per assegurar-se la majoria absoluta el 28-M. Albiol ha demanat el vot a socialistes, independentistes i votants de Podemos per poder arribar als 14 regidors i "que l'alcalde no el decideixen els partits que perden tancats en un despatx". "Estem molt a prop. Si seguim treballant aquesta setmana, Badalona tindrà l'alcalde que volen els veïns", ha exclamat.

  • En un acte que ha reunit 4.300 persones al parc del Turó de Caritg, Albiol ha tornat a fixar la seguretat com a gran prioritat si arriba a l'alcaldia: "Des del primer dia m'he de posar a treballar perquè Badalona torni a ser una ciutat segura i puguem sortir al carrer sense por".
13:15

Política. L'eurodiputat Ernest Urtasun crida a votar comuns aquest 28-M per situar les polítiques ambientals al centre i frenar "el vell desenvolupament urbanístic dels 90" que representen JxCat i PSC.

12:44

Política.  La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha advertit aquest diumenge que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no només vol il·legalitzar Bildu, sinó que vol convertir l'Estat en una mena de Polònia.

  • "Després aniran pels catalans, i nosaltres serem els següents", ha alertat en un míting a Madrid
11:39

Política. El candidat del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha acusat l'alcaldable de Cs, Anna Grau, de voler fer "una campanya bruta" després que la dirigent taronja assegurés que el PP són "una banda de ganduls i traïdors" i els qualifiqués de "cutrefatxerio corrupte". 

09:45

Societat. Al Ripollès ja fa temps que intenten trobar el "difícil equilibri" entre la freqüentació de visitants i la preservació del medi.

  • Passa a la tardor amb els bolets, a l'estiu amb els gorgs i, des de fa uns anys, també amb glaçades, mentre que durant tot l'any arriben escaladors, senderistes i campistes. 
09:15

Política. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat aquest dissabte en una ruta en bus els seus projectes estrella per a la ciutat si és alcalde: "Estem expressant un somni, sí, però és un somni realista".

08:45

Política. El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha compromès a reforçar les polítiques contra la LGTBIfobia i ha dit que, si guanya les municipals, serà "el primer alcalde gai" de Barcelona, segons ha explicat en un comunicat aquest dissabte el partit.

08:06

Política. L’alcaldessa de l’Hospitalet i candidata del PSC a les municipals, Núria Marín, vol impulsar la “tercera gran transformació” de la ciutat aprofitant la seva “centralitat metropolita”.