En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

La Rambla de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:15

Accident a Badalona. Els Bombers han desallotjat de manera preventiva tots els pisos del bloc veïnat a l’edifici que es va esfondrar la setmana passada al carrer del Canigó de Badalona.

19:25

Medi ambient. La Generalitat alerta que la sequera que pateix Catalunya podria avançar l’inici de la campanya d’incendis a l’abril i ser la més complicada dels últims anys. 

  • Es calcula que unes 10.000 hectàrees de vegetació estan en una situació “extrema” i que grans masses de bosc estan entrant en col·lapse, el que suposa un perill per a la seguretat de les persones i pel risc d’incendi.
18:40

Successos. Un veí de Santa Cristina d'Aro ha acabat denunciat per omplir la piscina del seu xalet en plena sequera i manipular el comptador amb un imant per no ser descobert. 

18:05

Independentisme. Aquesta setmana se celebren les eleccions a la presidència del Consell de la República. Els membres de l'entitat podran votar des del dijous 15 de febrer a les 9:00 fins al dilluns 19 de febrer a les 9:00.

  •  A les eleccions es presenten tres candidats diferents. L'actual president del Consell, Carles Puigdemont; l'advocat i regidor de Canet de Mar per Millorem Canet, Jordi Castellà; i el periodista Lluís Felipe.
17:00

Talls carreteres. Continuen alguns dels talls a les carreteres per les mobilitzacions dels agricultors. En territori francès es restringeix el pas de camions a l'N-116 entre Perpinyà i Puigcerdà en ambdós sentits. 

16:30

Israel. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre d'Irlanda Leo Varadkar, han enviat una carta a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, en què demanen revisar l'Acord d'Associació entre la Unió Europea i Israel perquè s'investigui si s'estan complint els punts essencials de l'acord en matèria de drets humans.

16:00

El ministeri de Sanitat ha iniciat el tràmit per regular el cànnabis medicinal a través d'un reial decret. El text, en fase de discussió, comptarà amb aportacions ciutadanes a través d'un correu habilitat. Sanitat ha remarcat que és una mesura "rigorosa i basada en la millor evidència científica".

15:52

Protestes. Els pagesos i ramaders decideixen aixecar el tall a l'N-II i l'AP-7. 

15:30

Pedro Sánchez, que rebutjava les anomenades "portes giratòries", ha col·locat 12 ministres en llocs clau de l'Estat. 

14:45

Tribunals. El Tribunal Suprem confirma la condemna per desobediència a Pau Juvillà per no retirar els llaços grocs de la Paeria de Lleida durant les eleccions del 2019. 

14:05

Successos. Els Mossos d'Esquadra detenen dos menors i set homes per robatoris amb força al Camp de Tarragona. 

13:20

Actualització. Els pagesos aixequen el tall a l'accés del port de Tarragona. Aquest dimecres, però, continuen tallant l'AP-7 i l'N-22, a l'altura de Pontós, a uns quaranta quilòmetres de la frontera amb França.

12:55

Amnistia. El govern espanyol dona per fet l'acord de la llei d'amnistia i es reconcilia amb Junts. 

  • El ministre de la Presidència, Justícia i relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha assegurat que l'objectiu principal del govern espanyol és que la llei d'amnistia "sigui impecable" perquè reconeix que serà "molt atacada per la dreta".
12:49

ÚLTIMA HORA. L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que presentarà una qüestió de confiança si no pot tirar endavant els pressupostos municipals. 

12:00

Tecnologia. Tots els canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT) apaguen aquest dimecres 14 de febrer el seu senyal en qualitat o definició estàndard (SD) i començaran a emetre únicament en alta definició (HD).

11:00

Temps. Ambient assolellat en general, però amb intervals de núvols alts que aniran en augment a partir de migdia. A partir de mitja tarda, a més, es formarà algun núvol baix a punts del litoral.

10:20

Crisi a Junts. La diputada no adscrita al Parlament de Catalunya, Cristina Casol, expulsada per Junts, assegura que el partit "és masclista". Casol va ser expulsada després de denunciar el seu grup parlamentari per raó de gènere.

  • "Junts és un partit masclista, perquè jo he patit masclisme". 
09:35

Protestes. Els pagesos mantenen els talls a l'AP-7 i l'N-II per reclamar una "resposta política". 

  • També segueixen bloquejant l'entrada del Port de Tarragona i a les 10:00 decidiran si el mantenen o es retiren. 
09:00

Temps. Jornada amb el cel assolellat amb alguns núvols alts a partir del migdia. 

  • Les temperatures seran més altes arreu del territori.