La Jungla
Carles Porta, a 'Crims'
Foto: Carles Porta, a 'Crims' | TV3
Televisió

'Crims', el perquè d'una temporada tan curta i la data d'estrena de la propera

Barcelona.
Carles Porta, a 'Crims'
Foto: Carles Porta, a 'Crims' | TV3

Crims no s'emet aquest dilluns a TV3, després que la setmana passada tanqués la temporada amb un nou èxit d'audiència i s'hagi situat com un dels programes més vistos de la televisió pública. Però, per què hi ha hagut menys capítols aquesta tardor?

Al detall: La realitat és que la tercera temporada no ha estat gaire més curta que les anteriors, i ha seguit l'esquema de la segona: el gruix de capítols a la primavera i una nova tongada a la tardor. Així ho ha explicat la periodista Anna Punsí, directora de continguts de True Crime Factory, en una conversa amb Principal.

  • "La idea inicial d'aquesta temporada era fer-ne deu i una altra minisèrie de quatre, però no va sortir", exposa. Finalment ha tingut 12 capítols, amb dos episodis dobles al novembre.
  • Així és com ho van fer el 2021, quan "es van emetre deu episodis a principis d'any i uns altres quatre al setembre, amb la minisèrie del crim de la Guàrdia Urbana".

Què diu Anna Punsí?

  • "No és que les temporades siguin més curtes, sinó que les plantegem en termes anuals. Entre primavera i tardor, totes tenen més o menys els mateixos capítols".
  • "Cada episodi és una petita peça d'orfebreria, hi ha molta feina al darrere. No té sentit fer-ne molts perquè cadascun és una petita pel·lícula".
  • "Fem molta feina d'arxiu, i sovint triguen a contestar. Així es dilaten els temps. Per més que volguéssim anar més ràpid, això ho impedeix".
  • "Agraïm que al públic se li hagi fet curt, això vol dir que ha agradat".

A més, la mateixa Punsí ha posat data a l'estrena de la quarta temporada de Crims. Encara no se'n sap el dia concret, però True Crime Factory i Goroka ja treballen en la producció de nous capítols que sortiran entre el març i l'abril de 2023.

Com serà la nova temporada? Segons ha detallat la periodista, TV3 emetrà sis capítols nous a la primavera, que tindran presència a les quatre demarcacions catalanes. Un dels crims que tractarà és el cas Cervilla, que va passar el febrer de 1999 a Cervera.

Audiències. En la tercera temporada, represa el 14 de novembre, Crims s'ha consolidat definitivament com l'opció preferida dels catalans la nit dels dilluns, i ha trencat dues setmanes seguides el seu propi rècord absolut d'audiència:

  • 14 de novembre, 29,3% i 651.000 espectadors.
  • 21 de novembre, el capítol més vist amb un 30,2% i 682.000 espectadors.

Per últim: TV3 ha signat un conveni amb les productes per continuar emetent el programa els propers anys. Aquest acord significa que hi hagi també noves entregues del programa de Catalunya Ràdio.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió Crim