La Jungla
Laura Escanes en una fotografia de les seves xarxes socials
Foto: Laura Escanes en una fotografia de les seves xarxes socials | Instagram
Influencers

Escanes, taxativa amb el català i la filla: "M'és igual ser a Madrid, d'aquí no em baixa ningú"

Barcelona.
Laura Escanes en una fotografia de les seves xarxes socials
Foto: Laura Escanes en una fotografia de les seves xarxes socials | Instagram

Laura Escanes té molt clara la llengua en la que vol educar la seva filla. Malgrat que per motius de feina ja no viu a Catalunya, per la influencer barcelonina és important que l'idioma matern de la petita Roma sigui el català.

Al detall: Així ho ha explicat a l'última entrega d'Entre el cielo y las nubes, el podcast que va estrenar a finals de novembre per parlar dels assumptes que li produeixen neguit. Entre ells, l'idioma amb el qual es criarà la seva filla.

Què diu Laura Escanes? En una conversa amb el neuropsicòleg Álvaro Bilbao, Escanes s'ha mostrat així de contundent:

  • "Sempre he dit que a la meva filla li parlaré en català i d'aquí no em baixa ningú".
  • "És igual que visqui a Madrid o Nova York. Com si em mudo cinquanta mil cops".

A més, ha reconegut que el fet de viure actualment a Madrid i parlar habitualment en català amb la Roma li ha generat moments d'incomoditat:

  • "A la porta del col·le, si li estic dient alguna cosa en català a la meva filla, em sento una mica malament, perquè veig que totes les famílies són de Madrid".
  • "Em dic a mi mateixa, "deuen pensar que soc una maleducada, davant de tots els pares i parlant català a la meva filla". De vegades canvio perquè no pensin que estic criticant".

L'educació de la Roma. Sobre el creixement de la seva filla, que ja ha fet tres anys, Escanes ha explicat que té rebequeries, com qualsevol nena de la seva edat. "Té molt de caràcter, però és que els pares també", reflexiona. "En aquells moments he de parar, respirar i dir "és una nena, està aprenent a gestionar les seves emocions". Li ensenyo jo, el seu pare. La gent que està amb ella cada dia".

Polèmica amb en Risto. Escanes s'ha referit també a la polèmica sorgida al podcast que tenia en comú amb el seu ex, Risto Mejide. En un dels capítols, ell va dir que s'escaquejava de canviar el panyal a la nena. "Jo també m'aprofitava d'ell, perquè li agradava matinar. Em quedava al llit quan ell baixava a jugar, i si podia feia veure que estava adormida", ha relativitzat abans d'assenyalar que cal saber "delegar".

Per últim: Malgrat que es va separar d'en Risto al setembre, tres mesos després Escanes continua vivint a Madrid. No només això, sinó que s'ha comprat un pis a la ciutat. El nou domicili el va trobar gràcies a Pablo Castellano, marit de la seva amiga María Pombo, al barri del Conde de Orgaz. Un casalot d'un milió d'euros del qual Principal va mostrar algunes imatges setmanes enrere.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Influencers Llengua