La Jungla
J.A. Bayona al 'Late Xou' de Marc Giró
Foto: J.A. Bayona al 'Late Xou' de Marc Giró | RTVE
Televisió

La brutal confessió de Bayona, 10 anys després de 'Lo imposible': "Sistemàticament es desmaiaven"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
J.A. Bayona al 'Late Xou' de Marc Giró
Foto: J.A. Bayona al 'Late Xou' de Marc Giró | RTVE

Juan Antonio Bayona ha estat un dels convidats aquest diumenge al Late Xou, el programa que presenta Marc Giró a RTVE a Catalunya. A més de parlar de la nova pel·lícula que prepara, el director de cinema ha fet una brutal confessió de Lo imposible, ara que la pel·lícula fa 10 anys de la seva estrena.

Al detall: Bayona ha recordat Lo imposible amb una anècdota que, 10 anys després, es pot considerar “molt graciosa”, però que en el moment no va ser vist igual.

  • El director de cinema ha explicat que a la primera passada de Lo imposible, al festival de Toronto, es va desmaiar una persona. Això va ser un divendres nit, però la segona va ser l’endemà al matí, on es va desmaiar una altra persona.
  • Però per si no n’hi hagués prou, quan van arribar a Sant Sebastià amb la tercera passada, els van avisar que la història es repetia: “Ens van dir que s’havia parat la projecció i es va demanar un metge perquè s’havia desmaiat una altra persona”.
  • Posant-se en situació, quan van arribar al Festival de Sitges van posar una ambulància a la porta del cinema: “I es van desmaiar de nou”.

Què diu Bayona: Sent conscients de les tres situacions en les tres primeres passades, el director de cinema ha explicat que Belén Atienza, productora de Lo imposible, li va recordar que el següent divendres s’estrenava la pel·lícula a 300 cinemes durant tres cops al dia. I això és el que Bayona ha explicat que va ocórrer:

  • “Vam dir ‘aviam què passa’, però en un principi no va ocórrer res. Tot bé”.
  • “Però, una setmana després, va aparèixer en un diari que hi havia cinemes que es queixaven perquè sistemàticament es desmaiava gent”.
  • “Fins i tot, m’ha arribat que hi ha hagut cinemes que han demanat danys i perjudicis”.

A més: J.A. Bayona es troba muntant La sociedad de la nieve, una nova pel·lícula per Netflix sobre una història real d’un accident aeri de fa 50 anys als Andes on només 16 de 45 persones van sobreviure, després d’estar 72 dies.

  • El director de cinema ha explicat que va dormir una nit en el lloc dels fets i no ho va viure gens bé.