La Jungla
Miguel Bosé i Nacho Palau, en una imatge d'arxiu
Foto: Miguel Bosé i Nacho Palau, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Famosos

Miguel Bosé guanya Nacho Palau als tribunals: no és pare dels fills del seu ex

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Bosé i Nacho Palau, en una imatge d'arxiu
Foto: Miguel Bosé i Nacho Palau, en una imatge d'arxiu | Europa Press

El Tribunal Suprem ha donat la raó a Miguel Bosé, i ha rebutjat el recurs de Nacho Palau perquè fos reconeguda la paternitat de tots dos sobre els quatre fills que van tenir el 2011, a través de gestació subrogada. Un cop dur per l'escultor valencià, que pretenia que els menors es poguessin criar de nou com a germans.

Què en sabem? Segons l'alt tribunal, no és rellevant que els nens naixessin durant la convivència de la parella, i destaca que cada fill va ser inscrit al Registre Civil amb el seu pare biològic. El text també afirma que l'ordenament jurídic espanyol estableix com haurien d'haver fet el tràmit d'adopció, però que "un cop trencada la parella, és inviable".

En detall: La sentència nega que el mateix text pugui privar els nens dels seus drets i defensa que no afecta la seva identitat. A més, apunta que la millor opció pels menors és garantir que mantinguin vincles amb les persones amb qui tenen una relació afectiva. Una recomanació que ja recollien les resolucions de primera instància i de l'Audiència Provincial.

D'on venim? Corria l'any 2011 quan Miguel Bosé i Nacho Palau van ser pares per gestació subrogada. Primer van arribar els bessons Diego i Tadeo, fills biològics del cantant; i mesos més tard van néixer Ivo i Telmo, fills biològics de l'escultor. Quan es van separar el 2018, Bosé va decidir que se'ls havien de repartir dos i dos i se'n va anar amb els seus a viure a Mèxic. Des d'aleshores, el seu ex ha lluitat perquè els tribunals els reconeguessin a tots dos la paternitat dels quatre menors i poder criar-los, de nou, com a germans. Una voluntat que s'ha topat finalment amb l'última paraula del Tribunal Suprem.

Recurs: Malgrat que la sentència és ferma, Nacho Palau encara té el dret de presentar un recurs.

Categoria: La Jungla