La Jungla
Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa'
Foto: Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa' | TV3
Televisió

Dos històrics de TV3, a 'Planta baixa' després de jubilar-se: "Ho estic assimilant"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa'
Foto: Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa' | TV3

Eduard Boet Carme Roldán estan adaptant-se a la seva nova etapa vital, quan fa poques setmanes que s'han jubilat de TV3. Tots dos han dedicat gairebé 40 anys a la televisió pública, i aquest dimecres han estat a Planta baixa per acomiadar-se de l'audiència.

Què en sabem? Eduard Boet va deixar TV3 el passat mes de març, i Carme Roldán fa 15 dies que va preparar la seva última peça pel Telenotícies. Tots dos van entrar entre 1983 i 1984 a l'emissora, i han viscut des de dins la seva evolució de les darreres quatre dècades. Ha canviat la tele i han canviat ells. Així eren 40 anys enrere, en el seu primer dia de feina:

Què diu Eduard Boet?

  • "Encara ho estic assimilant [la jubilació]. Jo venia de TVE, on feia programes com el Giravolt".
  • "Per mi TV3 era supermoderna, i ho continua sent, una televisió que sempre va per davant".
  • "Trencàvem el monopoli, a casa només teníem TVE i l'UHF".

Què diu Carme Roldán?

  • "Encara estic fent-me a la idea. Ara és com si estigués de vacances, pensant que tornaré, però no".
  • "Aquests dies que es remouen coses. Sembla que fos ahir. M'han vingut records de la primera TV3 al carrer Numància, de quan vam estrenar els estudis de Sant Joan Despí...".

A més, han explicat anècdotes dels inicis de TV3, com quan s'enviaven per avió les cintes des d'altres indrets d'Espanya perquè TVE no cedia els seus enllaços terrestres. "Un motorista portava la cinta a l'aeroport, buscava algú que la volgués portar a Barcelona i allà la recollia un altre motorista. La gent ho feia per patriotisme", han recordat. Amb els riscos que comportava, perquè algun cop la gravació no havia arribat als estudis.

D'on venim? El proper 18 de juny serà el dia que TV3 i Catalunya Ràdio celebraran 40 anys d'emissions, i alguns dels periodistes icònics de la cadena durant tots aquest temps comencen a retirar-se. El passat mes d'abril, Imma Pedemonte anunciava la seva jubilació des del Telenotícies. Recentment s'han afegit a la llista Albert Elfa i Salvador Sala, a més dels ja esmentats Eduard Boet i Carme Roldán.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió