La Jungla
Foto: | Instagram
Xarxes

Periodista catalana molt indignada amb el que un mitjà internacional diu del pa amb tomàquet

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Foto: | Instagram

Una coneguda periodista catalana, que treballa a la televisió, ha explotat durant les últimes hores a través de les seves xarxes socials en veure un vídeo de mal gust sobre un dels menjars catalans més típics.

Què sabem? Una coneguda col·laboradora de televisió i periodista, que treballa a La Sexta, no s'ha quedat amb la boca callada en veure un trist vídeo relacionat amb el pa amb tomàquet. Un vídeo que ha publicat un mitjà internacional de molt prestigi. Parlem del diari The New York Times.

Què ha passat? El diari americà, ara que arriba la calor, el bon temps i les altes temperatures, a través de les seves xarxes, ha fet circular un vídeo d'una recepta fàcil, boníssima i fresca, perfecta per aquesta època de l'any. El diari fa referència al pa amb tomàquet, però atempta contra la gastronomia catalana. El mitjà no explica correctament com es fa el pa amb tomàquet, sinó que difon la seva pròpia versió, dient que el tomàquet, abans de posar-lo sobre el pa, s'ha de ratllar i triturar. Gravíssim. Per si tot això no fos suficient, en el vídeo també es veu com després de posar el tomàquet triturat a sobre del pa, també s'hi posen rodanxes de tomàquets per acabar-ho de rematar tot. Un despropòsit. El vídeo és aquest:

En profunditat: La periodista catalana, en veure el vídeo, s'ha posat molt furiosa i no ha dubtat a dir la seva. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, amb un missatge molt contundent, responent al vídeo que el The New York Times ha publicat sobre el pa amb tomàquet i la seva manera, completament incorrecta, de fer-ho. "No, no, no i noooo. Així no es fa el pa amb tomàquet. Mai triturat, SEMPRE s'ha de refregar i d'aquí no em mourà ni el The New York Times". Es pot dir més alt, però no més clar.

De qui es tracta? La periodista que ha dit la seva, i s'ha mostrat molt dura amb l'atemptat contra la gastronomia catalana, ha estat Maria Moya, que treballa en el programa que l'Alfons Arús presenta cada matí a La Sexta. Maria Moya, mare d'un nen i que fa poc ha fet 40 anys, anteriorment també havia estat treballant a 8TV amb el mateix presentador. Moya també ha passat per l'emissora de ràdio RAC105 on ha treballat amb Llucià Ferrer, que ara presenta programa propi i diari a TV3.

Per acabar: "De tota la vida", "Així és" o diversos GIFS amb aplaudiments són alguns dels missatges que Maria Moya ha rebut en el seu compte de Twitter, on els seus seguidors, igual d'impactats que ella, no han dubtat a donar-li la raó.

Categoria: La Jungla