La Jungla
Laura Escanes, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Laura Escanes, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Influencers

Laura Escanes denuncia fotos manipulades on apareix despullada: "Em repugna"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Laura Escanes, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Laura Escanes, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Laura Escanes ha aturat per unes hores el seu descans de les xarxes socials per denunciar públicament la publicació d'unes fotografies editades amb intel·ligència artificial on apareix despullada. 

Què en sabem? En les últimes hores, Escanes ha denunciat l'ús del seu cos –retocat i sense consentiment– per fer-la aparèixer despullada a internet. "Us juro que intento desconnectar, però així no puc", ha justificat la seva tornada en plenes vacances. En les imatges que denuncia, la influencer mostra els pits i els genitals.

Què diu Laura Escanes?

  • "A part de sentir-me totalment utilitzada i exposada, hi ha una cosa que em fa bullir la sang: el cos d'una dona no s'utilitza ni per plaer, ni per abusar, ni per manipular".
  • "Em repugna la persona que les hagi creat, però també aquells a qui els sembla divertit i callen".
  • "Si em vull despullar, em despullo jo. Però no he donat consentiment perquè editin una foto meva per posar-me tetes i un cony random".

Un altre apunt: Escanes és l'última famosa d'una llarga llista que han estat víctimes de muntatges amb fotos falses despullades. Personalitats com Rosalía també ho han patit. En el cas de la cantant de Sant Esteve Sesrovires, va ser el passat mes de maig quan JC Reyes va compartir dos fakes d'ella mostrant els pits. El raper andalús va haver de demanar perdó.

Per acabar: aquesta és la segona vegada que Laura Escanes atura les seves vacances d'internet en menys d'una setmana per un ús fraudulent de la seva imatge. Si ara denuncia fotografies falses on apareix sense roba, dilluns lamentava que ciberdelinqüents estiguessin utilitzant el seu nom per una estafa.