La Jungla
Shakira, en una imatge d'arxiu
Foto: Shakira, en una imatge d'arxiu | EFE
Famosos

Nova causa contra Shakira: la Fiscalia l'acusa de defraudar gairebé set milions d'euros més

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Shakira, en una imatge d'arxiu
Foto: Shakira, en una imatge d'arxiu | EFE

Shakira ha estat denunciada, per part de la Fiscalia, als jutjats d'Esplugues de Llobregat, per un nou cas de presumpte frau contra Hisenda, i reclama un deute de 6.686.502 euros per la declaració de la renda de 2018.

Què en sabem? El fiscal apunta que Shakira, com que era resident a Espanya, estava obligada a tributar a la Hisenda espanyola independentment del lloc on hagués obtingut els beneficis, i considera que va fer servir un entramat de societats en països de baixa tributació com Luxemburg, Països Baixos, Malta, les Illes Verges, Panamà, Bahames, els EUA i Liechtenstein per evitar pagar impostos.

En detall: En el seu escrit, la Fiscalia també assegura que Shakira "de manera conscient i voluntària, va presentar declaracions no veraces" quant a IRPF i l'impost de patrimoni per pagar menys diners a la Hisenda espanyola

En xifres: El fiscal apunta, per exemple, que Shakira no va declarar els 12,5 milions de dòlars que va guanyar amb la seva gira El Dorado World Tour. En total, quantifica en 5.361.146 euros els diners no declarats el 2018 en matèria d'IRPF, pels quals reclama ara 6.061.316 euros pels interessos de demora i una part que ja hauria compensat; i 773.600 euros relatius a l'impost de patrimoni, pels quals demana que ara pagui 625.190 euros.

A més, com que Shakira té la seva residència actualment a Miami, el fiscal ha sol·licitat també que l'interrogatori a la cantant es pugui realitzar per videoconferència durant la fase d'instrucció.

Per acabar: Cal recordar que Shakira té un altre judici pendent per un presumpte frau de 14,5 milions d'euros contra Hisenda entre els anys 2012 i 2014. La cantant seurà al banc dels acusats a partir del 20 de novembre, i la Fiscalia demana per ella vuit anys i dos mesos de presó.

Categoria: La Jungla