La Jungla
Jordi Évole, aquest cap de setmana a 'Col·lapse'
Foto: Jordi Évole, aquest cap de setmana a 'Col·lapse' | TV3
Televisió

Jordi Évole es treu la careta i demana espanyolitzar TV3: "En quin país vivim?"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Évole, aquest cap de setmana a 'Col·lapse'
Foto: Jordi Évole, aquest cap de setmana a 'Col·lapse' | TV3

Jordi Évole ha tornat aquest cap de setmana a TV3, després d'haver dit mesos enrere que no el convidaven. En poques hores de diferències, el presentador hi ha anat en dues ocasions, a la gala dels 40 anys i amb una entrevista a Col·lapse on ha celebrat que la televisió catalana s'espanyolitzi, entès com una castellanització de la cadena.

Què en sabem? Entrevistat per Ricard Ustrell a Col·lapse, Évole ha acusat TV3 d'adreçar-se a un públic únicament independentista durant els anys àlgids del procés cap a la independència. "Mira el programa que fèies i el que fas ara. El FAQS era un monogràfic del procés, la diferència amb el que fas ara és abismal", apuntava aquest cap de setmana, parlant amb el presentador, abans de pronunciar la frase polèmica sobre l'espanyolització de TV3.

Què diu?

  • "Jo he criticat obertament TV3 però crec que ara està en un procés d'obertura. Va tenir una època en què tenia un públic i no en volia més".
  • "És bo que TV3 faci productes que es puguin veure al barris de Bellvitge o Sant Ildefons, llocs on la penetració de TV3 havia estat més gran. M'agradaria que fos més transversal i crec que ara ho està fent".
  • "Quin problema hi ha en espanyolitzar-se? En quin país vivim?", acaba pronunciant abans de dibuixar en somriure d'orella a orella.

Reaccions: Les paraules de Jordi Évole sobre la tendència de TV3 a l'espanyolització s'ha viralitzat a les xarxes socials, amb milers de comentaris dels espectadors molt crítics amb la introducció de més castellà en detriment del català a la televisió pública i amb el discurs complaent del presentador de Cornellà.

D'on venim? No és la primera vegada que Évole protagonitza una polèmica sonada relacionada amb TV3. El passat mes de setembre va assegurar que li havien trucat de La Marató perquè hi anés a parlar de la cataplexia, la seva malaltia neurològica de la son, que provoca que s'adormi cada vegada que riu amb intensitat. Ell s'hi va negar.