La Jungla
Alberto Chicote, presentador de 'Batalla de restaurantes'
Foto: Alberto Chicote, presentador de 'Batalla de restaurantes' | La Sexta
Televisió

'Joc de cartes' en castellà no interessa a Catalunya: mala audiència amb Alberto Chicote

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Chicote, presentador de 'Batalla de restaurantes'
Foto: Alberto Chicote, presentador de 'Batalla de restaurantes' | La Sexta

Espanya ha vist aquest dijous l'estrena de Batalla de restaurantes, la versió en castellà i a La Sexta de l'exitós Joc de cartes de TV3. Presentat per Alberto Chicote, no ha tingut ni molt menys l'èxit de Marc Ribas, i menys encara entre els espectadors catalans.

Què en sabem? L'estrena de Batalla de restaurantes aquest dijous a la nit a La Sexta ha fet un 6,9% de quota de pantalla i 756.000 espectadors a les llars de tot l'Estat, un punt i mig menys a Catalunya, on ha registrat només un 5,4% i 82.000 espectadors. Les dades són correctes amb relació a l'audiència habitual de la cadena, però disten molt dels números que Joc de cartes en català aconsegueix quan s'emet cada dimecres.

En xifres: Sense anar més lluny, aquesta setmana ha acabat la setena temporada de Joc de cartes a TV3 amb una audiència mitjana que ha rondat el 20%, amb un pic del 25,5% i 561.000 espectadors a Catalunya en la seva tornada el passat mes de novembre, quan Marc Ribas buscava la millor mongeta de ganxet del Vallès. Per la part baixa, el programa amb menys audiència va fer un 16,7% —deu punts per sobre de Chicote a La Sexta— i 318.000 espectadors amb el millor restaurant amb solera en un mercat de Barcelona.

En detall: L'estrena de Batalla de restaurantes aquest dijous buscava el millor restaurant de tonyina vermella a Cadis en quatre de la província, dos de la capital gaditana i dos del Puerto de Santa María, que han jugat per un premi de 10.000 euros.

A més, els avanços que La Sexta ha fet del programa han deixat veure que les discussions entre restauradors són molt més fortes que les de TV3, insults inclosos. Potser una manera de cridar l'atenció dels espectadors que volen marro, de cara a les pròximes entregues.

Un altre apunt: El programa comptarà amb un total de vuit episodis aquesta primera temporada. Després de visitar Cadis, Chicote viatjarà a Vigo, Menorca, Saragossa, Gijón, Múrcia, Toledo i Madrid; per trobar la millor tonyina vermella, el millor marisc, la millor caldereta de llagosta, les millors migas, la millor favada, el millor caldero, la millor carn de caça i el millor cocido.