La Jungla
Sílvia Caballol i Xavier Novell, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Sílvia Caballol i Xavier Novell, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Famosos

Sílvia Caballol defensa el seu marit, l'exbisbe de Solsona: "Ni conservador ni homòfob"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Sílvia Caballol i Xavier Novell, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Sílvia Caballol i Xavier Novell, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Sílvia Caballol serà aquest dissabte a TV3, en la seva primera entrevista a la televisió des que se sap que manté una relació amb Xavier Novell, exbisbe de Solsona. Abans, Catalunya Ràdio n'ha avançat un fragment.

Què en sabem? En la seva primera aparició a la televisió, l'escriptora de novel·la eròtica i satànica assegura que el seu marit mai no s'havia enamorat abans de conèixer-la, i que això va trencar totalment els seus esquemes. Tot i això, no ha volgut revelar com es van conèixer.

Què diu?

  • "Amb 50 anys no s'havia enamorat mai i estava convençut que Déu li havia donat el do del celibat"
  • "Però l'amor és molt fort, i poder-se enamorar és un do"
  • "No va ser res del que es va construir als mitjans de comunicació, estan molt lluny de la realitat. Va ser una història molt bonica"
  • "Va ser molt difícil perquè quan entren en conflicte determinades coses no és fàcil, no va ser fàcil. Però l'amor és així, et desarma"
  • "Ell no vol que parli de la nostra història, però només deixaré una frase i és que el nostre amor va néixer com una flor entre les pedres contra tot pronòstic i contra tota probabilitat. Com aquelles flors que surten al mig d'un roc i et preguntes com pot ser. Doncs va ser"

A més, malgrat que es va mostrar sempre com un ultraconservador, Caballol també aprofita l'entrevista per negar la major. "Al Xavier no se'l va arribar a conèixer bé. Les persones que l'han conegut et dirien altres coses d'ell. Les etiquetes de conservador o homòfob, és que no el coneixen", apunta. "Ell exposa la fe catòlica, no el que la gent vol sentir. Que ho feia de manera molt directa i contundent? Potser sí. Però jo he mirat totes les seves aparicions i ho he parlat amb ell, i en totes hi veig el mateix, un home que exposa unes idees, en la línia del que ell representava. Però exposava, no imposava".

D'on venim? Novell va penjar els hàbits en el mes d'agost de 2021, pocs dies abans que transcendís públicament que Caballol era la seva nòvia, fet que va generar una polèmica sonada. El novembre de 2021, la parella es va casar en una cerimònia civil a Súria. L'abril de 2022 es va saber que havien tingut bessones, és a dir que ella es va quedar embarassada quan ell encara era bisbe. El passat 1 d'abril, Caballol va revelar públicament que s'havien casat per l'Església "gràcies a la misericòrdia del Sant Pare", que havia concedit la secularització al seu marit.