Món Global
Qatargate

Més informació sobre el Qatargate: també està implicat Marroc

La trama pels suborns a l'Eurocambra també implica el Marroc, segons apunta 'Der Spiegel'.

Per què és important? En la investigació pels suposats suborns de Qatar també s'hi suma Marroc. 

Què sabem? Els documents als quals diu haver tingut accés el mitjà alemany assenyalen que l'exeurodiputat italià Pier Antonio Panzeri hauria acceptat diners tant de Qatar com del Marroc. 

  • L'home que estaria darrere dels regals i dels suborns seria Abderrahim Atmoun, ambaixador del Marroc a Polònia, segons el document.
  • La família i l'entorn, segons la investigació, sabien del seu comportament il·lícit.

En detall: La policia belga ja ha requisat gairebé 1,5 milions d'euros en els registres als domicilis de l'exvicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kaili, destituïda aquest dimarts, i Panzeri en les operacions pels suposats suborns de Qatar.

Què diuen? L'exdiputada socialista portuguesa Ana Gomes ha assenyalat en una televisió portuguesa que el cas de l'exdiputada Kaili no l'ha sorprès:

  • "El cas de Kaili no em sorprèn i, sobretot, no em sorprèn en relació amb Antonio Panzeri, que va ser particularment pervers perquè, amb el pretext de defensar els drets humans, en realitat va tractar de frustrar-los"
  • "Les persones que estan en aquests llocs de poder, inclòs el Parlament Europeu, es presten precisament a ser corromputs”.

A partir d'ara: La compareixença de la vicepresidenta del Parlament Europeu investigada per acceptar suborns per part de Qatar, Eva Kaili, ha quedat posposada pel dijous 22 de desembre.

  • Kaili, que havia de declarar davant la fiscalia belga aquest dimecres, no ha pogut assistir al judici per una vaga a la presó on està detinguda, segons ha informat el seu advoca.

A més: Tot i això, el jutge que investiga el cas sí que ha pogut qüestionar la seva parella i assessor del grup socialdemòcrata, Francesco Giorgi, l'exeurodiputat italià Pier Antonio Panzeri i el secretari general de l'ONG 'No Peace Without Justice', implicats en el mateix afer.

  • En paral·lel a la investigació, les autoritats gregues també han congelat els actius de Kaili al seu país d'origen.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Europa