Món Global
La vicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kaili
Foto: La vicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kaili | ACN
Escàndol diplomàtic

Eva Kaili, vicepresidenta de l'Europarlament, confessa la implicació en el Qatargate

La vicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kaili
Foto: La vicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kaili | ACN

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, cessada per la seva vinculació amb la trama dels suborns de Qatar a eurodiputats, ha confessat que sabia de les grans quantitats de diners en efectiu que hi havia a casa seva.

Per què és important? L'eurodiputada grega Eva Kaili ha admès la seva suposada implicació en la trama de suborns de Qatar i el Marroc a l'Eurocambra per millorar la imatge del país organitzador del campionat.

Context: Eva Kaili és una de les detingudes per la presumpta trama de suborns de Qatar i Marroc a l'Eurocambra. La seva suspensió dels càrrecs com a vicepresidenta arriba després que enxampessin el seu pare fugint amb bosses de diners.

  • La socialdemòcrata grega continua a la presó des de la seva detenció fa més d'una setmana i aquest dijous se celebrarà una vista en el Tribunal de primera instància de Brussel·les per a decidir si ha de continuar a la presó, com ja han decretat les autoritats judicials per a altres dos imputats, el mateix Giorgi i l'exeurodiputat socialista Pier Antonio Panzeri.

En detall: El diari 'Le Soir', que ha tingut accés a la recerca, publica aquest dimarts que Kaili ha admès ja davant els investigadors que va demanar al seu pare que amagués part dels milers d'euros que hi havia en el seu domicili, qui es va emportar part en una maleta.

  • La policia belga va sorprendre el pare de Kaili sortint d'un hotel amb una maleta plena de diners, per la qual cosa va procedir a detenir l'eurodiputada malgrat la seva immunitat parlamentària.

Què diu? Kaili ha confessat que era conscient de les quantitats de diners en efectiu que hi havia a casa seva i va demanar al seu pare que guardés una part dels diners fora del domicili. 

  • Així i tot, no ha admès la seva participació en l'episodi de corrupció, on la seva parella, Francesco Giorgi, també ha estat detingut.

A partir d'ara: Kaili ha de comparèixer aquest dijous davant el tribunal de primera instància de Brussel·les. 

Mentrestant: S'acaba el Mundial, però la vergonya continuarà a Qatar